Rasvijetljeno monstruozno ubistvo u Mojkovcu

Milan Radulović (19), Danilo Bijelić (18) i D. B. (17) priznali su zločin, a vjeruje se da je motiv koristoljublje
684 pregleda 28 komentar(a)
Mojkovac mjesto ubistva, Knežević Zoran, Foto: Dragana Šćepanović
Mojkovac mjesto ubistva, Knežević Zoran, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 04.09.2012. 08:20h

Mojkovčani Milan Radulović (19), Danilo Bijelić (18) i maloljetni D. B. (17) uhapšeni su 3. septembra zbog sumnje da su 1. septembra na monstruozan način ubili Zorana Kneževića (46) iz Mojkovca.

Radulović, Bijelić i D. B. priznali su zločin, a vjeruje se da je motiv koristoljublje, jer su mladići prije 10-ak dana vidjeli kako Knežević uzima novac od prodaje stoke.

Knežević je inače imao značajno oštećenje vida.

“Vijestima ” je u policiji rečeno da se Mojkovčani sumnjiče da su u noći između petka i subote došli u selo Uloševina, a potom tražili od Kneževića da im preda novac.

“Vjerujemo da im on nije kazao gdje je novac, nakon čega su ga usmrtili. Poslije ubistva njegovo tijelo ostavili su blizu kuće”, kazao je sagovornik “Vijesti” iz bjelopoljske policije.

Mojkovac: Muškarac ubijen na 15 metara od kuće>>>

Kneževićevo beživotno tijelo pronašli su u subotu 1. septembra rukometaši Mojkovca, tokom jutarnjeg treninga u mjestu Đurove Krnje. Neki od sportista koji su prvi vidjeli njegov leš, kazali su da je to bio stravičan prizor.

Dva dana privođeno je na desetine Mojkovčana, ali je glavna sumnja pala na maloljetnog D. B., Bijelića i Radulovića, koji su 3. septembra oko 15 časova priznali šta se dogodilo u kući i na imanju Kneževića

Uviđaj su obavili viši državni tužilac Rifat Hadrović, njegov zamjenik Rasim Jašarević, pripadnici mojkovačke policije, službenici Sektora kriminalističke policije, PJ Bijelo Polje i Forenzičkog centra iz Danilovgrada.

Tri dana trajala je istraga tokom koje su saslušavani članovi Kneževićeve porodice, prijatelji i komšije iz sela kako bi se otkrio mogući motiv.

“Vijestima ” je u policiji rečeno da su upravo iskazi Kneževićevih komšija pomogli da se rasvijetli zločin, jer su neki primijetili ko je sve prije desetak dana, kada je ubijeni prodao stoku, mogao da zna da je kod sebe imao veću sumu novca.

Dva dana privođeno je na desetine Mojkovčana, ali je glavna sumnja pala na maloljetnog D. B., Bijelića i Radulovića, koji su 3. septembra oko 15 časova priznali šta se dogodilo u kući i na imanju Kneževića.

Trojica osumnjičenih Mojkovčana su odvedeni u selo Uloševina, na mjesto gdje je pronađeno Kneževićevo tijelo, a policija je pretresala njihove kuće. Inspektori na sve načine pokušavaju da utvrde čime je Mojkovčanin usmrćen.

Iz Uprave policije saopšteno je da je policija prikupila dokaze nastale tokom izvršenja krivičnog djela i da će protiv trojice osumnjičenih podnijeti krivičnu prijavu i predati ih nadležnom državnom tužiocu u Bijelom Polju.

Visoki funkcioner Uprave policije “Vijestima ” je kazao da su inspektori po naredbi istražnog sudije izuzimali dokazni materijal, koji će se vještačiti u Forenzičkom centru u Danilovgradu i upoređivati sa tragovima pronađenim nakon ubistva.

Bonus video: