ODBOJKA

Racković odabrao ekipu za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Crna Gora je u kvalifikacionoj grupi sa Slovenijom, Francuskom i Belgijom. Prvoplasirana ekipa iz grupe ide direktno na EP, dok drugoplasirana ide u baraž.
1 komentar(a)
Ažurirano: 03.09.2012. 14:36h

Ženska seniorska odbojkaška reprezentacija Crne Gore danas putuje za Maribor (Slovenija), gdje će od 7. do 9. septembra igrati prvi od dva kvalifikaciona turnira za odlazak na Evropsko prvenstvo (drugi se igra u belgijskom Kortijku od 14. do 16. septembra), koje se naredne godine igra u Njemačkoj i Švajcarskoj.

Selektor “crvenih” Vladimir Racković odredio je 12 igračica koje će odigrati ove kvalifikacije, a za ovu akciju, u odnosu na pripremni period, su prekobrojne primačica servisa Milana Rovčanin, srednja blokerka Jelena Rosić, te korektorke Elza Hadžisalihović i Nikoleta Perović.

Ove kvalifikacije će odigrati Evgenija Milivojević i Marija Bojović, srednje blokerke Ana Otašević, Marija Milović i Tijana Jakić, primačice servisa Tatjana Bokan, Ksenija Ivanović, Jelena Cvijović i Dragana Peruničić, korketorka Neda Vujadinović i libera Marina Šušter i Ana Raičević.

Dosadašnji tok priprema i kontrolne mečeve na turniru u Rumuniji propustile su primač Tatjana Bokan (zbog obaveza u klubu, francuskom Miluzu), Ksenija Ivanović (stiže dan prije kvalifikacionog turnira), članica njemačkog Visbadena (zbog povrede ramena je bila na terapiji u Podgorici), i srednja blokerka Marija Milović, koja je zasnovala radni odnos u Luci Bar, pa je tek od danas na raspolaganju stručnom štabu.

Crna Gora je u kvalifikacionoj grupi sa Slovenijom, Francuskom i Belgijom. Prvoplasirana ekipa iz grupe ide direktno na EP, dok drugoplasirana ide u baraž.

Preporučujemo za Vas