"Vidoje Stanišić će se uskoro predati"

"Što se Vidoja tiče ubijeđen sam i vjerujem da nije u bjekstvu. Za njim nije raspisana potjernica, a očekujem da će se u blisko vrijeme javiti državnim organima"
175 pregleda 30 komentar(a)
Ažurirano: 03.09.2012. 06:49h

Istražni sudija Miroslav Bašović odredio je najmanje 30 dana zatvora uhapšenim u policijskoj akciji “Fokus”, optuženim za računarske pronevjere i hakovanje bankarskih računa, saznaju “Vijesti”. Osumnjičeni su sprovedeni u zatvor u Spužu.

Podgorički advokat Božina Banović, branilac članova “zagoričkog klana” braće Nikole (24) i Nebojše (26) Markovića, kazao je za “Vijesti” da očekuje da će se Vidoje Stanišić, koji je u bjekstvu, u narednim danima predati policiji.

"Što se Vidoja tiče ubijeđen sam i vjerujem da nije u bjekstvu. Za njim nije raspisana potjernica, a očekujem da će se u blisko vrijeme javiti državnim organima. On ne želi da napusti Crnu Goru, a to ne želi ni njegova porodica. Očekujem da će mi se vrlo brzo javiti i da ćemo zajedno otići do istražnih organa”, kazao je za “Vijesti” Banović, koji će ga, kako kaže, “najvjerovatnije zastupati” u ovom predmetu.

Zagoričanin, koji je od petka u bjekstvu, za kojeg se sumnja da je podigao oko 150.000 eura od ukupno podignutih 195.474 eura sa računa crnogorskih banaka, izbjegao je hapšenje tako što je policiji pobjegao kroz prozor porodične kuće.

Zagoričanin, koji je od petka u bjekstvu, za kojeg se sumnja da je podigao oko 150.000 eura od ukupno podignutih 195.474 eura sa računa crnogorskih banaka, izbjegao je hapšenje tako što je policiji pobjegao kroz prozor porodične kuće

Policija je na više lokacija tražila odbjege članove ove grupe Vidoja Stanišića i Sašu Klikovca, saznaju "Vijesti" iz policije.

Prema nezvaničnim infromacijama iz policije, nakon što je Stanišić pobjegao iz porodične kuće, gdje je prvobitno potraživan, inspektori, pripadnici Posebne jedinice policije i njihove kolege iz sektora kriminalističke policije tražili su ga i u Spužu, gdje navodno on ili neko od članova njegove porodice ima kuću.

Zagoričani kupili "hamere" novcem ukradenim iz banaka? >>>

Kuća u kojoj je policija tražila Stanišića nalazi se nadomak Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, a prema tvrdnjama očevidaca, u petak, prije zore, ispred kuće su bila dva policijska defendera, desetak policajaca u maskirnim odijelima, nekoliko inspektora u civilu, ali i vozilo hitne pomoći.

Markoviću povreda od pada sa motora

Advokat Božina Banović kazao je da je povreda jednog od braće Marković, koju je pokazivao prilikom privođenja kod tužioca, nastala padom sa motora. “Pao je sa motora. Povreda se inficirala, tako da je sa njom sproveden u zatvor u Spužu.

Sjutra ću otići do zatvora i tražiti da se Markoviću ukaže ljekarska pomoć, jer radi se o ozbiljnoj povredi”, istakao je Banović.

On je dodao da se njegovi klijenti brane ćutanjem.

“Ne bih davao preuranjene prognoze. Kada dobijem kompletnu sliku predmeta, odlučiću kakva će biti odbrana”, kazao je Banović.

Galerija

Bonus video: