Policajci čuvaju kuće Grgurovića

Kamere sa privatnih objekata u centru Cetinja snimile ubistvo Olivera Hutera, policija djeluje u svim pravcima
198 pregleda 11 komentar(a)
Oliver Huter ubistvo, Foto: Zoran Đurić
Oliver Huter ubistvo, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 03.09.2012. 17:56h

Policajci 24 časa obezbjeđuju kuće Mihaila Grgurovića (32) i njegovog oca, zbog moguće krvne osvete, zbog ubistva Olivera Hutera (30), saznaju “Vijesti” iz cetinjske policije.

Prije tragičnog epiloga, porodice Grgurović i Huter su se često sukobljavale. Poznanici dvije zaraćene strane, kazali su da je prije 10-ak godina Grgurević pretukao Hutera, da bi prije tri, četiri godine, Huter i nekoliko članova njegove porodice, ispred teretane Sportskog centra "Lovćen" napravili sačekušu za Grgurevića i napali ga sjekirom.

Tada su mu navodno nanijeli teške tjelesne povrede. Posljednji okršaj, Grgurević i Huter imali su prije mjesec dana.

Zbog svega toga policija je morala da obezbjeđuje kuće Grgurovića, kako bi se spriječila neka nova tragedija.

Kamere na privatnim objektima u širem centru Cetinja snimile su ubistvo Hutera, ali i bjekstvo njegovog ubice Grgurovića, saznaju “Vijesti” iz cetinjske policije. Snimci su izuzeti i biće korišćeni u dokaznom predmetu.

Prije dvije noći policija je pronašla automobil "opel astra" (BD AP 639), sa kojim je Grgurović udario Hutera, koji je vozio motor, na raskrsnici ulica Vojvode Boža i Nikca od Rovina.

Grgurević pobjegao ka Njegušima, policija pretresala kuće>>>

Grguroviću bi bilo najbolje da se preda>>>

Automobil je pronađen u šumi u mjestu Bjeloši, na makadamu oko 250 metara udaljenom od lokalnog puta koji vodi ka Lovćenu. Izvor “Vijesti” iz cetinjske policije kazao je da je pronađen i izuzet i crni BMW cetinjskih registarskih oznaka. Vlasnik tog vozila je priveden na saslušanje, zbog sumnje da je bio pomagač Grguroviću.

Da li je vlasnik BMW-a, koji je negirao kod tužioca da je bio pomagač, sam ili sa više osoba pomogao Grguroviću u bjekstvu znaće se u narednom periodu, nakon što istraga bude završena. Oba vozila su upućena u Forenzički centar u Danilovgradu, na dalja vještačenja.

Policija je nakon ubistva privodila i privodi rođake, kumove, prijatelje... Grgurovića za koje postoje sumnje da mu pomažu u bjekstvu. Nakona ubistva počinilac je bio nepoznat, ali kvalitetnim taktičkim i terenski radom cetinjska policija je vrlo brzo sklopila mozaik zločina.

“Predmet je praktično zaokružen što se potrebnih dokaza tiče. Tužilaštvo je upoznato sa svim detaljima. Na “opel astri” su uočeni tragovi oštećenja od udara u motocikl Hutera, izuzeti su DNK-a, barutni i drugi dokazi...”, rekao je izvor “Vijesti” iz cetinjske policije.

Bonus video: