Riješite se ispucalih usana

Topao vazduh, sunce i more dovode do ispucalih i suvih usana pa je potrebno i tim djelovima tijela pružiti dodatnu njegu
69 pregleda 1 komentar(a)
usne, Foto: Shutterstock
usne, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 02.09.2012. 12:06h

Najbolji način za njegu suvih, ispucalih usana je nježni piling i hidratacija. Ljeto je takođe godišnje doba koje je kritično kada je njega usana u pitanju. Nemojte da zaboravite da topao vazduh, sunce i more dovode do ispucalih i suvih usana pa je potrebno i tim djelovima tijela pružiti dodatnu njegu.

Med za ispucale usne

Masirajte usne četkicom za zube, pa zatim nanesite med i pustite da djeluje 10 minuta. Na ovaj način uradićete piling usana ali ih nahraniti i hidrirati medom.

Šargarepa protiv suvoće

Napravite masku za usne od šargarepe i sira. Pomiješajte sok od šargarepe sa svježim kravljim sirom i nanesite masku na usne 10-15 minuta. Sam sok od šargarepe je dovoljan za oporavak suvih usana pa ga možete s vremena na vrijeme nanijeti na usne.

Krema protiv bora

Pošto ste uradili piling, dobro bi bilo da na usne nanesete i kremu bogatu vitaminima A i E sa zaštitnim faktorom 15. Pokazalo se da kreme sa zaštitnim faktorom smanjuju pojavu sitnih linija i bora na površini usana.

Bonus video: