Grguroviću bi bilo najbolje da se preda

Kontrole su pojačane na svim putnim pravcima, a sagovornik “Vijesti” iz policije kaže da bi za Grgurevića bilo najbolje da se preda
100 pregleda 8 komentar(a)
Ubistvo Cetinje, Oliver Huter, Foto: Zoran Đurić
Ubistvo Cetinje, Oliver Huter, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 01.09.2012. 17:01h

Potraga za osumnjičenim za ubistvo Cetinjanina Olivera Hutera, Mihailom Grgurovićem i dalje traje, juče je policija pretraživala reon Katunske nahije, gdje pretpostavljaju da se ubica skriva.

Policija je odmah nakon ubistva zatvorila svih pet putnih pravaca iz Cetinja, a obaviještene su službenici svih graničnih prelaza, kako Grgurović ne bi pobjegao iz Crne Gore.

Iz policije kažu da ima nekoliko pomagača, koji mu pomažu da izbjegne hapšenje. Tokom čitavog dana saslušavane su osobe za koje se pretpostavlja da imaju veze sa ubicom.

Kontrole su pojačane na svim putnim pravcima, a sagovornik “Vijesti” iz policije kaže da bi za Grgurovića bilo najbolje da se preda, jer nema gdje da pobjegne.

Nakon ubistva Mihailo je pobjegao ka Njegušima, policija je prvi dan potrage pretresala kuće osoba koje su mu bliske, što je radila i juče.

U toku prvog dana bjekstva kretao se u reonu između Ivanovih korita i Njeguša.

Policijsku potragu, međutim, dodatno su otežavali požari i praškaste čestice u vazduhu, zbog kojih je bila smanjena vidljivost.

Ubistvo je epilog višegodišnje svađe između porodica Huter i Grgurović, a prema nezvaničnim saznanjima Oliver i Mihailo ranije su se fizički sukobljavali.

Grgurović je, prema informacijama “Vijesti” iz policije, u trenucima ubistva vozio bijelu "opel astru" budvanskih registarskih oznaka.

On je, navodno, prvo na raskrsnici ulica Vojvode Boža i Nikca od Rovina, svojim vozilom udario u Hutera koji je bio na motoru.

Pošto je Cetinjanin ustao, napadač ga je pojurio i nakon 20 metara u njega ispalio smrtonosne hice.

Nekoliko mještana iz ulice gdje se desilo ubistvo, prebacili su teško povrijeđenog Hutera u Opštu bolnicu na Cetinju, ali nije mu bilo spasa. Dok je rađen uviđaj, na licu mjesta vidio se trag trenja motora po asfaltu, a nedaleko od njega nalazila se kaciga i naočare za sunce Hutera, koje su mu vjerovatno pale sa glave prilikom udara o asfalt.

Prava drama i borba za život odigravali su se u tim trenucima u neposrednoj blizini vrtića "Zagorka Ivanović", u kome nije bilo djece.

Huter se, navodno, pridigao i počeo da bježi sa lica mjesta, dok ga je Grgurović, uz povike, prema tvrdnjama očevidaca, jurio 20-ak metara sa pištoljem u ruci.

Nekoliko trenutaka kasnije, čulo se nekoliko hitaca i zapomaganje Hutera, koji je živio na svega nekoliko desetina metara od mjesta gdje je ubijen.

Bonus video: