Đurović bi da Aš Pik nakon prikazivanja u Nišu ide u bioskope

Ovo je bila druga festivalska projekcija Đurovićevog djela, nakon premijere na Hercegnovskom festivalu, a reditelj je u razgovoru za "Vijesti" opisao gostovanje u Nišu
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.09.2012. 18:43h

Film reditelja Draška Đurovića "Aš pik - loša sudbina" imao je srpsku premijeru na festivalu Filmskih susreta, održanom u Nišu od 25. do 30. avgusta, a crnogorski glumac Branimir Popović, koji igra jednu od glavnih uloga u pomenutom filmu proglašen je za najboljeg glumca pete festivalske večeri.

Ovo je bila druga festivalska projekcija Đurovićevog djela, nakon premijere na Hercegnovskom festivalu, a reditelj je u razgovoru za "Vijesti" opisao gostovanje u Nišu.

"Iako je uvršten u zvaničnu selekciju 'Aš pik' je tretiran kao strani film, pa se nismo nadmetali za nagrade, jer su to mogli samo filmovi iz Srbije. Ipak, svake večeri publika je birala najboljeg glumca iz prikazanih filmova, a pete večeri je naš Bane Popović dobio tu nagradu u veoma jakoj konkurenciji, jer je uz 'Aš pik' prikazan i 'Smrt čoveka na Balkanu'", priča Đurović.

Crnogorski reditelj veoma je zadovoljan kako je protekla srpska premijera njegovog filma. Obilježili su je, prema njegovim riječima, lijep prijem i dobra reakcija publike.

"Osjetila se, i kod organizatora i kod publike, ta ljubav prema filmu i želja da nas ugoste što ljepše, vladale su dobre vibracije i sve je bilo lijepo organizovano. Vraćemo se sa dobrim utiscima i mislim da je ovo bio pravi test s obzirom na to da je 'Aš pik' prikazan pred nekoliko hiljada ljudi koji su odlično reagovali i pored toga što je film na momente težak. Sada smo apsolutno sigurni da ovaj film treba da ide u bioskope i radićemo na tome u narednom periodu", prenio je utiske Đurović koji će, kazao je, film prikazati na još nekim festivalima u regiji.

On je istakao da mu je posebno drago što su se novinari na festivalu raspitivali o filmu i upoznali mlade crnogorske glumce kao što su Momčilo Otašević i Jelena Simić.

Bonus video: