Babić ostaje u zatvoru

Krivičnom prijavom Uprave policije, Babić je osumnjičen za krivično djelo teško ubistvo
167 pregleda 3 komentar(a)
Goran Babić, Foto: Vesko Belojević
Goran Babić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 31.08.2012. 18:26h

Vrhovni sud Crne Gore produžio je pritvor do 23. septembra Goranu Babiću (21) iz Danilovgrada, osumnjičenom za ubistvo djevojčice N.S. (15) u podgoričkom naselju Stari aerodrom 23. maja 2012. godine.

Branilac osumnjičenog Babića, advokatica Natalija Karadžić kazala je “Vijestima” da istraga još nije okončana, i da je juče primila rješenje o produženju pritvora.

“Rješenjem Vrhovnog suda produžen je pritvor do 23. 09. 2012. okrivljenom Goranu Babiću po pritvorskom osnovu iz Zakonika o krivičnom postupku (ZKP), jer po nalaženju suda postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva, kao i po pritvorskom osnovu jer je u pitanju krivično djelo za koje je propisana kazna zatvora u trajanju od 10 godina ili teža kazna i koje je posebno teško zbog načina izvršenja ili posljedica. Sud smatra da postoje izuzetne okolnosti koje ukazuju da bi puštanje na slobodu dovelo do ozbiljne prijetnje očuvanju javnog reda i mira“, kazala je advokatica Karadžić.

U istrazi je u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici saslušan jedini svjedok ovog tragičnog događaja, saznajemo nezvanično.

Krivičnom prijavom Uprave policije, Babić je osumnjičen za krivično djelo teško ubistvo. On je oko osam časova ubio petnaestogodišnju djevojčicu u blizini Doma zdravlja na Starom aerodromu.

Osumnjičeni je iz pištolja “M 70” ispalio više hitaca u pravcu N.S., od kojih ju je nekoliko pogodilo u glavu i tijelo, od čega je djevojčica preminula na licu mjesta.

Nakon zločina, mladić je pobjegao. Međutim, Interventna jedinica policije ubrzo ga je uhapsila na svega oko 300 metara od mjesta ubistva u Ulici aerodromskoj 2, oko 8.15 časova.

Bonus video: