Bombama se svetio za batine u Top Hilu

Budvanska policija uspjela je za vrlo kratko vrijeme da sklopi kockice i pronađe počinioce
423 pregleda 23 komentar(a)
Ažurirano: 31.08.2012. 17:28h

Inspektori budvanske policije, u velikoj akciji koja je izvedena na Cetinju, u saradnji sa cetinjskim kolegama i pripadnicima Posebne jedinice, uhapsili su Cetinjanina Dragana Rudovića (34), dok se za njegovim drugom Milanom Vušurovićem intenzivno traga, zbog sumnje da su 7. avgusta bacili dvije eksplozivne naprave nedaleko od popularne diskoteke Top Hil iznad Budve.

Akcija je sprovedena oko šest sati, kada su pripadnici Posebne jedinice upali u stan Rutovića, gdje su ga zatekli na spavanju i odmah priveli. Na drugom kraju grada policija je upala u stan Vušurovića, koji je, kako „Vijesti“ saznaju, napustio Cetinje prije tri dana sa djevojkom, sa kojom je otišao, navodno, na odmor.

Rudović se tereti za krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, jer je prilikom pretresa stana pronađen pištolj za koji nije bila dozvola.

Budvanska policija uspjela je za vrlo kratko vrijeme da sklopi kockice i pronađe počinioce koji su početkom avgusta iz automobila bacili dvije eksplozivne naprave na plato ispred diskoteke.

Prema informacijama “Vijesti”, obezbjeđenje diskoteke teško je pretuklo Rudovića, desetak dana prije nego je on odlučio da se bacanjem eksploziva osveti za to.

Nakon koškanja sa obezbjeđenjem, izvor “Vijesti” navodi da je Rudović pokušao da aktivira suzavac, u čemu je spriječen, poslije čega je pretučen.

“Dežurna služba Područne jedinice Budva je, 07. avgusta 2012. godine, u ranim jutarnjim časovima, obaviještena telefonskim putem da je u Toplišu- Budva u blizini diskoteke 'Top Hil', došlo do eksplozije... Službenici PJ Budva su preduzeli sve mjere i radnje... izvršili uviđaj i pronašli metalni osigurač od bombe, kao i dvije metalne 'kašike' za koje se sumnja da potiču od ručnih bombi, koji su dostavljeni Forenzičkom centru na vještačenje”, naveli su iz policije.

Upravo vještačenje u Forenzičkom centru doprinijelo je da se cijeli slučaj rasvijetli.

“Vještačenje ukazuje na sumnju da su pomenute eksplozivne naprave podmetnuli Rudović i Vušurović za kojima se traga”, naveli su iz UP.

Policija je pretresla Rudovićev stan na Cetinju, gdje je pronašla i oduzela pištolj „Bereta“, bez oružnog lista, koji je, sumnja se, vlasništvo njegovog brata Zorana.

“O rezultatima pretresa policija je obavijestila Osnovno državno tužilaštvo na Cetinju, koje je kvalifikovalo krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, za koje se sumnjiči Z.R., protiv kojeg će biti podnijeta krivična prijava u redovnom postupku, zbog osnovane sumnje da je izvršio pomenuto krivično djelo. Policija je, takođe, danas, uz naredbu nadležnog sudije za istragu izvršila pretres stana na Cetinju, u kome stanuje Vušurović, u kome je pronađen pištolj „CZ-70“, kalibra 7,65 mm, sa pet metaka u okviru, bez oružnog lista takođe, o čemu je odmah obaviješteno nadležno državno tužilaštvo, koje je, u vezi sa pronađenim pištoljem, kvalifikovalo krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”.

Policija je pretresla i stan Cetinjanina I. P. (28) postupajući po naredbi nadležnog sudije za istragu. Oduzeti pištolji biće dostavljeni Forenzičkom centru na vještačenje.

Bonus video: