Zagoričani kupili "hamere" novcem ukradenim iz banaka?

Sa računa kod crnogorskih banka je ova grupa podigla 195.474 eura, a onda na račune u Crnoj Gori prebacila iznos od 488.200 švajcarskih franaka i 555.428 eura
367 pregleda 132 komentar(a)
Ažurirano: 01.09.2012. 09:38h

Iz podgoričke policije “Vijestima” je nezvanično rečeno da se sumnja da su "hameri", koje je kriminalistička policija prije nedjelju dana oduzela od Zagoričana, nabavljeni baš od novca koji je ukraden sa računa banaka.

"Za sada je sve u postupku provjere. Radi se o mladićima koji nemaju primanja da bi mogli sebi da priušte te automobile", kazao je izvor "Vijesti" iz podgoričke policije. I dalje je nepoznanica koliko će u policiji biti zadržani skupocjeni “hameri” braće Radosava-Gila i Vidoja Stanišića, kao i "audi A6" koji pripada njihovom drugu Pejoviću.

Skinuli milion eura sa bankovnih računa

Policija je u akciji "Fokus" u više gradova u Crnoj Gori uhapsila 8 ljudi zbog sumnje da je formirano "zločinačko udruženje u cilju vršenja računarske prevare" radi sticanja imovinske koristi na štetu više stranih osoba.

Među uhapšenima se našao i dio samozvanog "zagoričkog klana", braća Nebojša i Nikola Marković, Bojan Pejović (24), dok se traga za Vidojem Stanišićem i još jednom osobom.

Uhapšeni su i Dragan Kovačević (32), Radonja Vulević (30), Boris Petričević (24), Beograđanin Miloš Čujović (28) i Slađana Medenica (27) iz Kolašina.

Akcija je realizovana u saradnji sa Interpolom i Upravom za sprječavanje pranja novca i finansiranja terorizma, a trajala je više mjeseci..

Ova grupa je, kako se sumnja, sa računa kod crnogorskih banka podigla 195.474 eura, a onda na račune u Crnoj Gori prebacila iznos od 488.200 švajcarskih franaka i 555.428 eura.

Taj novac je blokiran od strane nadležnih organa, a uhapšeni će uz krivičnu prijavu, u zakonu propisanom roku biti sprovedena nadležnom tužiocu.

Galerija

Bonus video: