Pejaković: Cilj četvrtfinale

"Nadam se da ćemo, bez obzira što smo oslabljeni i što nijesmo imali dovoljno vremena za pripreme, prikazati dobru igru", kazao je Drago Pejaković, selektor juniorske reprezentacije.
60 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 30.08.2012. 13:22h

Cilj juniorske vaterpolo reprezentacije Crne Gore na Evropskom prvenstvu u Francuskoj je plasman među osam najboljih, kazao je selektor Drago Pejaković.

Francuski grad Kan e Ruzijon od 2. do 9. septembra okupiće 16 najboljih reprezentacija Evrope za igrače do 19 godina. Crna Gora će igrati u B grupi sa Srbijom, Ukrajinom i Turskom.

Pejaković je kazao da će crnogorska reprezentacija nastupiti oslabljena neigranjem Gavrila Subotića i povrijeđenog Nemanje Vica, kao i da će problem predstavljati i kratak pripremni period i samo tri sedmice treninga.

"Teško je prognozirati domet juniorske reprezentacije na predstojećem Evropskom prvenstvu u Francuskoj. Nastupićemo oslabljeni neigranjem igrača koji su trebali da budu nosioci igre. Problem je i što smo imali veoma kratke pripreme, a veliki broj igrača na pripreme je došao nespreman", rekao je Pejaković agenciji MINA.

On je istakao da će crnogorska reprezentacija biti ubjedljivo najmlađa i da će najbrojniji biti igrači rođeni 1996. godine.

"Odlučili smo da podmladimo reprezentaciju gdje su sedam ili osam igrača rođenih 1996. godine, pet je 94, a tri 93 godište. Nadam se da ćemo, bez obzira što smo oslabljeni i što nijesmo imali dovoljno vremena za pripreme, prikazati dobru igru. Atmosfera u ekipi je dobra, među momcima ima duha i nadam se da ćemo željom i borbenošću nadoknaditi sve nedostatke", rekao je Pejaković.

Prema njegovim riječima, najozbiljni kandidati za titulu su selekcije Srbije, Hrvatske, Mađarske i Italije.

"Uz malo sreće i lakšeg protivnika mi bi mogli ući među četiri, a to bi za nas bio uspjeh kao zlatna medalja. Osnovni cilj je da prođemo grupu i plasiramo se među osam najboljih. Ukoliko nas posluži sreća i sve kockice se slože možda uspjemo da napravimo i nešto više", zaključio je Pejaković.

Prema propozicijama, pobjednici grupa izboriće direktan plasman u četvrtfinale, dok će drugoplasirani i trećeplasirani u međusobnim duelima po sistemu A2 - B3, B2 - A3, C2 - D3 i D2 - C3, razigravati za plasman među osam najboljih.

Crna Gora će u nedjelju, u prvom kolu, igrati sa Turskom, dan kasnije sastaće se sa Ukrajinom, a u utorak sa Srbijom.

Bonus video: