Žene iz cijele Evrope odlaze u SAD kako bi izabrale pol djeteta

"Pružili smo pomoć pacijentima iz 147 država, koji su željeli izbalansirati svoju porodicu"
51 pregleda 9 komentar(a)
Ažurirano: 29.08.2012. 16:05h

Desetine britanskih žena godišnje putuju u SAD i plaćaju hiljade funti kako bi izabrale pol svog djeteta.

S obzirom na to da je izbor pola zabranjen u Ujedinjenom Kraljevstvu, parovi koji očajno žele polno izbalansirati svoju porodicu, odlaze u Njuork ili Los Anđeles.

Ljekari na klinikama za plodnost izvrše provjeru oplođenog jajašca i onda ugrade implantant u embrion, nakon što se utvrdi da će dijete biti željenog pola.

Pacijenti iz cijele Evrope takođe dolaze u SAD kako bi osigurali željeni pol djeteta, piše Telegraph.

Dr Džefri Steinberg je izjavio kako je na taj način pomogao oko 40 britanskih parova, a od početka pružanja ove usluge, asistirao je u operacijama 400 britanskih žena.

"Ukoliko želite biti sigurni u pol djeteta nijedna metoda nije bliža od preimplantacije genetske dijagnoze. Naša metoda je uspješna 100 odsto", navodi se u pozdravnoj poruci klinike dr Steinberga.

"Dolaze nam parovi iz svih zemalja svijeta. Pružili smo pomoć pacijentima iz 147 država, koji su željeli izbalansirati svoju porodicu", rekao je dr Steinberg.

Izbor pola djeteta je u Velikoj Britaniji zabranjen 1990. godine.

U zabrani se kaže da se ne smije dozvoliti nijedna praksa koja može uticati na promjenu pola nerođenog djeteta. Zabranjeno je i testiranje embriona u tu svrhu.

Britansko zakonodavstvo dozvoljava testiranje embriona samo u slučaju da je u porodici u ranijim generacijama utvrđen neki psihički ili medicinski problem koji je vezan isključivo za određeni pol.

Galerija

Bonus video: