Ovo vam nijesu rekli o prevari

Srca, povjerenje i obećanja biće uništena, i da ste onda znali što sada znate, poželjećete da se možete vratiti i da izbrišete nekoliko stranica života.
247 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 29.08.2012. 12:25h

Pomisao da se upuste u ludu aferu vjerojatno je proletjela kroz glavu većine udanih žena. Međutim, ako ste stvarno razmišljale o tome da svoje maštarije pretvorite u djelo, bilo bi dobro da znate nekoliko stvari...

Vjerovatno će započeti "nevino"

Osim ako nijeste u braku s totalnim idiotom i provodite sate na stranicama za spajanje parova s namjerom da pronađete nekoga, vrlo je vjerovatno da nijeste imali namjeru da varate. Možda vam je bilo dosadno, ili ste bili usamljeni, ili samo nezadovoljni.

Možda ste se povezali preko facebooka, započeli prijateljstvo s kolegom s posla ili počeli flertovati s prijateljem. U jednom trenutku granica između dobrog i lošeg je postala zamućena... Ali, gledajući sa strane, svi znakovi su bili prisutni, prenosi net.hr.

Nećete razmišljati o posljedicama dok ne bude kasno

U početku će osjećaj biti toliko dobar, drugačiji i privlačan, da mu se nećete moći oduprijeti. Kad vam hormoni divljaju, a neko vam govori koliko ste divni, posebni, čarobni, sluša vas... misli o slomljenim srcima i uništenoj porodici kilometrima su daleko. Tako će i biti sve dok i fizički ne prijeđete tu liniju i shvatite da sve što ste stvarali možete izgubiti.

Pokušaćete da se opravdate

Suprug nije obraćao pažnju na vas. Nije bilo strasti. Vjenčali ste se premladi. Postali ste cimeri, ne ljubavnici. Kontrolisao vas je, bio emocionalno nedostupan, nezainteresovan... I on je vas varao ili ste u to samo sumnjali. Smislićete hiljadu razloga da se opravdate i barem neko vrijeme činiće se dovoljno uvjerljivim.

Uzbuđenje će vas ispunjavati... neko vrijeme

Nova strast moćna je stvar, a skrivanje afere može biti gotovo jednako uzbudljivo poput same afere. Prvi put nakon dugo vremena želite nešto što je samo vaše, a vaša mala tajna daje vam energetsku bombu moćniju od električnog šoka.

Živjećete u stalnom strahu

Što ako vas ljubavnik nazove? Što ako ne nazove? Možete li vi njega nazvati? Trebate li da ga nazvete? Ponašate li se drugačije? Oblačite li se drugačije? Mirišete drugačije? Kada ne budete opsjednuti tim pitanjima, razmišljaćete o svim mogućim ishodima, dok se opet ne vratite na početak.

Krivica će biti sveobuhvatna

Nečija ste supruga, vjerovatno i majka. Živite u laži. Plačete pod tušem, u autu, u kupatilu, na poslu. Niste htjeli da tako ispadne i ne znate kako je do toga došlo. S prijateljicama ste pričale o onima koji varaju i bili ste sigurni da će dobiti što zaslužuju. Sada ste vi ta koja vara. Čak i kada ste sigurni da treba da budete uz tu novu osobu, sram nikada, nikada ne prestaje.

Afere su skupe

Skupe večere, hotelske sobe, seksi rublje, dadilja od povjerenja, odlasci u teretanu... Novčanik se isprazni u sekundi. I zato što ne želite ostavljati trag, većina će plaćena u gotovini. Pripremite se da se upoznate s terminom 'kreativne finansije'.

Udaljićete se od prijateljica

U početku, totalna ekskluzivnost i tajnovita priroda vaše afere biće najprivlačniji dio. Vas dvoje sami protiv svijeta. Ali nešto će se dogoditi i poželjećete to da podijelite s nekim, a nećete se imati kome obratiti. Shvatićete da će samo priznanje najboljoj prijateljici nju staviti u nezavidnu situaciju i dovesti aferu u rizik. Zato ćete se povući u tišinu i osjećati se usamljeno.

Djeca će cijelu stvar učiniti komplikovanom osam miliona puta

Svaku minutu koju ćete provesti s ljubavnikom - čak i ako su djeca u školi ili na bilo koji drugi način zaokupljena - imaćete osjećaj da od njih kradete vrijeme. Brinućete se o tome što će misliti kada saznaju i kako bi se osjećali da njihovi budući partneri to učine njima. Uspavljivaćete se plačom razmišljajući kako će se osjećati ako izgube porodicu.

Čudićete se kako ste mogli da panete na prevaranta (ironično)!

Priroda vašeg odnosa podrazumijevaće da ne možete u svakom trenutku doći do svog ljubavnika. Kad ne budete mogle doći do njega, prva pomisao će biti da je s nekom drugom. Pokušaćete se boriti protiv te misli, ali ona će uvijek biti prisutna. I svaki put kada je daleko ili neraspoložen, ta strašna pomisao vrtjeće vam se po glavi.

Shvatićete da ne postoji savršena veza

Kada najmanje očekujete, vaš savršeni ljubavnik - onaj zbog kojega ste rizikovali sve u životu - učiniće nešto što će vas iznervirati ili razočarati. Osoba s kojom ste htjeli da pobjegnete od suprugove apatije postaće ravnodušna. Shvatićete da svi odnosi zahtijevaju žrtvu, rad i kompromise. Taj trenutak prosvjetljenja biće dubok koliko i bolan.

Skrivanje kompjutera i mobilnog telefona biće cjelodnevni posao

Čak i ako pokušate komunikaciju svesti na minimum, moraćete dogovarati susrete. Što znači da vaš kompjuter i mobilni vrve dokazima. Imaćete redovne napade panike misleći jeste li laptop ostaviti uključen, a zbog zaboravljenog mobilnog kod kuće staće vam srce.

Bojaćete se da ne izgovorite krivo ime u krivo vrijeme

Na kafi će to biti problem, u krevetu će graničiti sa samouništenjem. Jer ako kod kuće još uvijek glumite pravi brak, vjerovatno ćete i dalje biti intimni sa suprugom. A kada budete, mislit ćete na ljubavnika. Dobro došli u novi svijet. Vjerovatno ćete oba muškarca prestati oslovljavati imenom, i držati se generičkog naziva poput 'ljubavi'.

Cijenićete stvari kod supruga koje prije niste ni primjećivali

Pripišite to intenzivnom osjećaju krivice, ali kada vam suprug donese kafu kakvu najviše volite ili se sjeti da vašoj majci pošalje rođendansku čestitku, srce će vam malčice biti slomljeno. Ako je strast s ljubavnikom počela splašnjavati, bol će biti još veća.

I novi seks će postati star

Koliko god novi ljubavnik bio vješt u krevetu, činjenica je da uzbuđenje spavanja s nekim novim s vremenom splasne. Niko ne kaže da će postati dosadno, ali sigurno neće biti velika vatra.

Skrivati ili priznati?

U jednom trenutku, dio vas - možda veći dio vas - umoriće se od laži i htjeće istinu iznijeti na vidjelo. Onda ćete se sjetiti šta je sve na kocki i uhvatiće vas jeza. Priznanje znači mogući gubitak braka (a očito postoje razlozi da ostanete ili biste već odavno isparili).

To će povrijediti i naljutiti vašeg partnera, a ako imate djecu, svijet će im se srušiti. Vaš život više nikada neće biti isti. Zato se vraćate igri skrivanja i laganja.

Pokušaj prekida afere može biti poguban

Cijela je stvar bila greška. Ili je samo prekomplikovano. Ili ste iscrpljeni - ili je on. Nažalost, samo zato što jedno od vas želi prekinuti, ne znači da to želi i onaj drugi. Ako pokušate da prekinete, može zaprijetiti da će sve otkriti. Ako on želi napolje, možda ćete mu nuditi svašta da ostane. Bez obzira na okolnosti, ako nijeste na istoj talasnoj dužini, to može biti vrlo turbulentna vožnja.

Kajaćete se

Čak i ako je afera bila katalizator koji je ubrzao završetak jadnog braka, biće stvari koje biste poželjeli da ste uradili drugačije. Srca, povjerenje i obećanja biće uništena, i da ste onda znali što sada znate, poželjećete da se možete vratiti i da izbrišete nekoliko stranica života.

Afera može i učvrstiti vaš brak

Ako shvatite da je afera bila greška divovskih razmjera, vjerovatno ćete shvatiti koliko ste izgubili. To saznanje može vas pretvoriti u najpredaniju i najobazriviju partnerku na svijetu.

U tom trenutku imate dvije opcije - možete sve priznati i nadati se da će partner željeti da spasi brak. Ili možete da odlučite da će svi prljavi detalji povrijediti vašeg partnera i patiti u tišini.

U posljednjem slučaju, moraćete živjeti s krivicom, kao i zdravom dozom paranoje da će se jednog dana sve otkriti.

Bonus video: