Kličko pozvao Vujičića na spektakl u Hamburgu

"Dragi Zorane, Vladimir je veoma srećan zbog vaših riječi podrške. On želi da, zajedno sa sinom Novom, budete njegovi gosti na odbrani titule u Hamburgu 10. novembra protiv Marijuša Vaha", stoji u pozivu...
97 pregleda 20 komentar(a)
Ažurirano: 29.08.2012. 18:08h

Pozivom nekadašnjem rivalu, Nikšićaninu Zoranu Vujičiću, da prisustvuje meču za titule svjetskog prvaka, najbolji bokser današnjice, olimpijski šampion iz Atlante i profesionalni prvak teške kategorije u verzijama IBF/WBA/WBO, Ukrajinac Vladimir Kličko, još jednom je pokazao šampionski fer-plej.

"Dragi Zorane, Vladimir je veoma srećan zbog vaših riječi podrške njegovoj karijeri, a još srećniji je zbog mejla u kojem ste ga obavijestili da je vaše zdravlje sve bolje. On želi da, zajedno sa sinom Novom, budete njegovi gosti na odbrani titule u Hamburgu 10. novembra protiv Marijuša Vaha. Potrebno je da samo izrazite želju da prisustvujete meču, a sve troškove će snositi Vladimir Kičko", stoji u mejlu Vladimirovog portparola Svena Šustera, koji je upućen Vujičiću iz štaba mlađeg od braće ukrajinskih bokserskih prvaka.

A Vujičić je rukavice sa Vladimirom ukrstio 13. februara 1999. godine u Štutgartu, u meču koji je Ukrajinac riješio nokautom. Ponovni susret sa svojim nekadašnjim suparnikom, a sada najvećim prijateljem, Vladimirom, Vujičić će imati pred borbu sa kolosom iz Poljske, 202 centimetra visokim Marijušom Vahom.

"Nemam riječi kojima bih opisao šta osjećam u ovom trenutku. Ne doživljavam poziv kao poštovanje prema meni, već i mojoj Crnoj Gori. Naravno da sam prihvatio poziv i da ću sinu Novu priuštiti jedinstveni doživljaj. Jer ko će, i kada imati priliku da prisustvuje takvom spektaklu, pogotovo što je njegov rival, Poljak Vah, vrhunski bokser sa svih 27 pobjeda u profi ringu. Iako Novo trenira košarku, njegov idol u sportskom i ljudskom smislu je Vladimir Kličko, koji je jedan od najboljih ljudi današnjice. I sada mi svaki dan počinje sa Vladimirovim riječima: „Zorane druže, bori se i nikada ne odustaj!", kazao je Vujičić.

A od Vladimirovog poziva Vujičiću u ljeto 2009. godine, ukrajinski šampion je tri godine zaredom slao po 10.000 eura nikšićkom bokseru u borbi protiv multipleks skleroze.

"Zahvaljujući Kličkovoj pomoći, te firmi „Rudo Montenegro” vlasnika Braca Miranovića i rukovodstvu Atomske banje u Srbiji, polako dobijam borbu sa ovom bolešću i sada mogu da stojim i po sat vremena. Nikada se u posljednjih pet godina nijesam bolje osjećao. I nastaviću borbu, jer ne želim da iznevjerim svojeg velikog prijatelja Klička, čije sam riječi podrške uokvirio na zidu i sa nijima mi počinje dan", zaključio je Vujičić.

Galerija

Bonus video: