Trećina žena špijunira svoje partnere

Stručnjak za veze Džin Hana Edelstin kaže da ovakva vrsta ponašanja ukazuje na postojanje problema sa povjerenjem u vezi
65 pregleda 1 komentar(a)
špijuniranje, žena, Foto: Shuterstock
špijuniranje, žena, Foto: Shuterstock
Ažurirano: 28.08.2012. 17:26h

Više od trećine žena priznaje da krišom čita partnerove poruke na telefonu ili mejlove kako bi provjerile da li su im vjerni.

Oko 37 odsto žena je priznalo da provjerava elektronsku komunikaciju svog muža ili momka a sve kako bi se uvjerile da li ih vara. Sa druge strane, isto to radi 29 odsto muškaraca.

Studija pokazuje da su žene daleko sumnjičaviji pol u odnosu na muškarce i da smatraju da je stalno provjeravanje partnera jedini način da budu sigurne u njegovu vjernost.

One se takođe ne zaustavljaju na provjeri sms-a i mejla već redovno provjeravaju listu kontakata u njegovom telefonu ali i Fejsbuk profil.

Utvrđeno je da su mladi ljudi više paranoični, jer je 36 odsto ispitanika starosti od 18 do 34 reklo da je špijuniranje partnera u redu dok je procenat starijih sa istim stavom daleko manji – 26 odsto.

Stručnjak za veze Džin Hana Edelstin kaže da ovakva vrsta ponašanja ukazuje na postojanje problema sa povjerenjem u vezi.

“Možda je vrijeme da razgovarate o tome šta zaista želite jedno od drugog"

“Možda je vrijeme da razgovarate o tome šta zaista želite jedno od drugog", kaže ona.

Prethodna studija je pokazala da jedan od 10 muškaraca u Velikoj Britaniji koristi lozinke svojih djevojaka kako bi ušli na njihove profile na društvenim mrežama i provjerio sa kim se dopisuju. Tamo su, kako priznaju, saznali stvari koje nisu željeli da znaju – da ih partnerka ogovara sa svojim prijateljima.

U studiji je učestvovalo 2.000 ispitanika.

Bonus video: