Šumaher: Alonso je trenutno najbolji, Fetel mora da uči

"Alonso je nastavio da napreduje i sada uživa u fazi kada sve funkcioniše kako treba", rekao je Šumaher i dao savjet šampionu iz 2010. i 2011. godine Sebastijanu Fetelu.
52 pregleda 0 komentar(a)
sumaher, Foto: Reuters
sumaher, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.08.2012. 16:33h

Sedmostruki prvak Formule 1 Njemac Mihael Šumaher rekao je da je Fernando Alonso iz Ferarija trenutno najbolji vozač u šampionatu.

Alonso je vodeći u generalnom plasmanu sa 164 boda, slijede vozači Red Bula Mark Veber (124) i Sebastijan Fetel (122), dok je Luis Hamilton iz Meklarena sakupio 117 bodova.

"Alonso je nastavio da napreduje i sada uživa u fazi kada sve funkcioniše kako treba. Radio je naporno da bi to postigao", rekao je Šumaher i dao savjet šampionu iz 2010. i 2011. godine Sebastijanu Fetelu.

"Sebastijan je dobar momak, odličan vozač, koji mora da nauči kako da se izvuče iz raznih situacija. Da bi bio dobar vozač, moraš biti spreman na poraze. Niko, pa ni ja, ne voli da gubi, ali to je dio odrastanja. Moraš da naučiš da u životu postoje usponi i padovi, samo na taj način vozač će naučiti da poštuje i uživa u pobjedama", rekao je slavni Nemac.

Šumaher je kao najvećeg rivala tokom karijere označio Miku Hakinena.

"Imao sam nekoliko velikih rivala, ali izdvojio bih Hakinena. Nikoga nisam poštovao kao njega kako na stazi, tako i van nje", dodao je Šumaher.

Šampionat Formule 1 nastavlja se 2. septembra trkom za Veliku nagradu Belgije.

Bonus video: