Gori u Piperima, Kučima i Štekama

U gašenju požara učestvovala su 22 vatrogasca iz redovne smjene, a ngažovana su još 23 vatrogasca kao ispomoć iz druge smjene
0 komentar(a)
požar Bandići, Foto: Luka Zeković
požar Bandići, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 28.08.2012. 11:59h

Na području Podgorice aktivni su požari u Piperima, Kučima i Štekama, ali su kuće van opasnosti, zahvaljujući intervenciji vatrogasaca i pomoći stanovništva, navodi se u izvještaju komandira Službe zaštite i spasavanja Radomira Pješčića.

Od juče je zabilježeno 50 požara, a gorelo je u Piperima, Kučima, Lješanskoj nahiji i Tuzima, kao i u Donjoj Gorici, Smokovcu, Bratonožićima, Kokotima, Zelenici i Vukovcima.

Pješčić je naveo da se većina požara desila na nepristupačnom terenu, tako da je lokalizacija bila izuzetno teška.

“Otežavajuća okolnost je bila ta što je duvao jak sjeverni vjetar koji je pomagao širenju vatrene stihije, a avioni za gašenje nijesu mogli intervenisati, kao i neodržavanje imanja i kuća, koje su zarasle u travu i rastinje što iziskuje vanredne napore vatrogasaca za spašavanje istih”, kaže se u izvještaju.

U gašenju požara učestvovala su 22 vatrogasca iz redovne smjene, a ngažovana su još 23 vatrogasca kao ispomoć iz druge smjene.

Većina lokaliteta na kom su izbili požari su bezvodna područja tako da je, dodaje Pješčić, cistijerne punjene vodom u Podgorici.

“Za pohvalu je u pojedinim područjima, angažovanje lokalnog stanovništva u cilju zaštite imovine i lica od požara”, naveo je Pješčić.

Bonus video: