Crnogorska policija i carina nije vidjela 21 kilogram hašiša

Pregledom automobila marke “mercedes” policajci su, u saradnji sa carinicima, ispod tapicira na suvozačevoj strani uočili više paketića omotanih ljepljivom trakom
103 pregleda 14 komentar(a)
Ažurirano: 27.08.2012. 16:40h

Nešto više do nedjelju dana nakon što je 25 kilograma čistog heroina nesmetano iznijeto iz Crne Gore, dogodio se još jedan propust - na hrvatskom graničnom prelazu "Karasovići" u nedjelju veče zaplijenjeno je više od 21 kilogram hašiša, koji je, takođe, prošao crnogorsku granicu.

Hašiš je, kako prenose hrvatski mediji, pronađen u automobilu italijanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 26-godišnji državljanin Albanije. Vrijednost zaplijenjene droge na tržištu u Hraatskoj bi, u uličnoj prodaji, dostigla iznos od oko dva miliona kuna, što odgovara iznosu od skoro 300.000 eura.

Droga je otkrivena u nedjelju poslije podne prilikom ulazne granične kontrole u Hrvatsku.

Pregledom automobila marke “mercedes” policajci su, u saradnji sa carinicima, ispod tapicira na suvozačevoj strani uočili više paketića omotanih ljepljivom trakom, u kojima se, kako je utvrđeno preliminarnim vještačenjem sadržaja, nalazio hašiš.

Državljanin Albanije je uhapšen i doveden na kriminalističko istraživanje, a na osnovu naloga Županijskog suda u Dubrovniku, uslijedila je detaljna pretraga vozila u kojoj su pronađena 52 paketa hašiša.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, 26-godišnji albanski državljanin u ponedjeljak je predan policiji dubrovačko-neretvanskoj.

Nesmetano prošlo 25 kilograma heroina

Nešto više od nedjelju dana ranije, u "citroenu" italijanskih registracija otkriveno je, na ulazu u Hrvatsku, 47 paketa sa ukupno 24,809 kilograma bijelog praha za kojeg je preliminarnom istragom utvrđeno da je riječ o čistom heroinu.

“Citroen” je iz smjera Crne Gore na hrvatsku carinarnicu došao oko 23.25 časova, a njime je upravljala 27-godišnja Albanka kojoj je saputnik bio 23-godišnji Albanac.

Galerija

Bonus video: