Uzbekistanka uhapšena zbog lažnog pasoša

Policija sumnja da je O.B. 26. avgusta, prilikom granične kontrole na graničnom prelazu „Aerodrom Podgorica“, službenicima granične policije prezentovala litvansku putnu ispravu
0 komentar(a)
policija udes, Foto: Arhiva "Vijesti"
policija udes, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 27.08.2012. 14:54h

Službenici Ekspoziture za suzbijanje privrednog kriminaliteta podnijeli su krivičnu prijavu protiv O.B. (32), rođene u Uzbekistanu, nastenjene u Rimu, zbog osnovane sumnje da je počinila krivično djelo falsifikovanje isprave.

Policija sumnja da je O.B. 26. avgusta, prilikom granične kontrole na graničnom prelazu „Aerodrom Podgorica“, službenicima granične policije prezentovala litvansku putnu ispravu – pasoš na tuđe ime.

„Provjerama je utvrđeno da se predmetni pasoš nalazi u bazi ukradenih i izgubljenih putnih isprava, te da je stoga proglašen nevažećim. O.B. je nakon toga lišena slobode i privedena u prostorije PJ Podgorica“, kaže se u saopštenju Uprave policije.

Nakon što je utvrđen njen stvarni identitet, s obzirom da kod sebe nije posjedovala originalne dokumente, osumnjičena O.B. je, uz krivičnu prijavu zamjeniku podgoričkog Osnovnog državnog tužioca, predata nadležnom tužiocu

Bonus video: