Automobil sletio u provaliju, vozač se snašao i iskočio iz vozila

Moćni džip se počeo nekontrolisano kretati, a u trenutku kad se usmjerio prema rijeci, Stanišić je iskočio i prošao bez povreda
343 pregleda 18 komentar(a)
Vozilo u kanjonu Tare, Goran Stanišić, Kanjon Tare, Foto: Obrad Pješivac
Vozilo u kanjonu Tare, Goran Stanišić, Kanjon Tare, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 27.08.2012. 14:19h

Mojkovčanin Goran Stanišić je zahvaljujući snalažljivosti prošao nepovrijeđen u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila oko 13 časova na putu Mojkovac Đurđevića Tara, u Donjoj Dobrilovini, kod česama.

On se iz pravca Mojkovca kretao džipom marke Mercedes, registarskih oznaka PG BA 874, kada se sa litica kanjona aktivirao ogroman odron koji je udario u vozilo.

Džip se počeo nekontrolisano kretati, a u trenutku kad se usmjerio prema rijeci, Stanišić je iskočio i prošao bez povreda.

Automobil je sletio niz strminu dugu oko 40 metara i, nakon više prevrtanja, zaustavio se na samoj obali Tare.

"Ne da sam prošao dobro nego odlično kako je moglo biti. Ali se plašim da neko naredni neće. Od kada je saobraćajnica, nakon požara puštena u saobraćaj, svakodnevno pada kamenje a niko ništa ne preduzima da se saobraća bezbjedno. Čeka li se da neko pogine. Ne smijem da pomislim šta bi bilo da je na tom mjestu bio autobus cetinjskih tablica pun turista koji je naišao dva minuta poslije mene", kazao je u telefonskom razgovoru Goran Stanišić.

On je dodao da se sa vozilom kretao lagano jer je put bio klizav a bilo je i kamenja po kolovozu.

"Kad sam došao na to mjesto po kolima je zasulo kamenje. Razbilo je i šoferšajbnu. U magnovenju sam vozilo usmjerio desno. Osjetio sam da je nakratko proklizalo i da su desni točkovi skišli sa kolovoza. Gotovo da sam kola zaustavio i tog trenutka desni točkovi počeli su propadati a kola naginjati jer sam se našao iznad strmine na nestabilnom terenu koji je popuštao.

Iskočio sam iz kola koja su se više puta prevrnula dok se nijesu zaustavila na samoj obali. Nema im popravke, šteta je totalna", kazao je Goran Stanišić i dodao da su rizikovali i policajci tokom uviđaja kao i putari koji su uklanjali kamenje jer se sa stijena neprestano obrušavalo.

Saobraćaj od Mojkovca ka Đurđevića Tari je zatvoren.

Bonus video: