Zlatni Anđela i Rijad

Veoma dominantno do vrha pobjedničkog postolja su stigli Anđela Džaković i Rijad Dedeić, pošto su sve protivnike savladali iponima
79 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.08.2012. 08:18h

Kadeti su prigrabili pet medalja, njihove starije kolege uzele su četiri više - juniori Crne Gore osvojili su dva zlata, dva srebra i pet bronzi na Balkanskom prvenstvu u džudu u rumunskom Drobeta Turnu Severinu.

Veoma dominantno do vrha pobjedničkog postolja su stigli Anđela Džaković i Rijad Dedeić, pošto su sve protivnike savladali iponima.

Džudistkinja nikšićkog Akademika je u finalu kategorije do 70 kilograma savladala Srpkinju Dijanu Stanković, dok je član rožajskog Ibra na putu do zlata u kategoriji do 81 kg srušio pet boraca, a posljednji u nizu je bio Eldin Omerović iz Bosne i Hercegovine.

Vuk Nikčević je u kategoriji do 55 kilograma poražen u finalu od Bugarina Valentina Alipijeva, dok je Ivana Škuletić (do 63) izgubila od vicešampionke Evrope, Aleksandre Samardžić. Škuletić je imala prednost 15 sekundi prije kraja, ali je presudila klasa protivnice.

Treća mjesta su osvojili Sandra Đaletić (do 48 kg), Mina Lješković (do 52), Tanja Božović (do 57), Nikola Gušić (do 66) i Edvin Kalač (do 73). Kadeti su prigrabili pet odličja - Arso Milić (do 73) je bio zlatni, Balša Sinanović (do 66) srebrni, a bronze su pripale Sandri Nikčević (do 44), Sari Božović (do 52) i Miliji Darmanoviću (do 90).

Održan je i sastanak Balkanske džudo asocijacije, na kojem je odlučeno da na šampionatima Balkana 2013. mogu u jednoj kategoriji da nastupaju po dva takmičara iz zemlje.

Određeni su i domaćini - seniori će se nadmetati u Rumuniji, kadeti i juniori u Makedoniji, a stariji pioniri u Turskoj.

Bonus video: