Dukiću srebro na Evropskom prvenstvu za juniore

Jedriličar iz Herceg Novog je u konkurenciji momaka starijih od njega (mogli da učestvuju takmičari do 21 godine) odlično jedrio i nedostajala su mu samo dva poena do zlata
4 komentar(a)
Milivoj Dukić, Foto: Reuters
Milivoj Dukić, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.08.2012. 17:42h

Otišao je sa željom da osvoji medalju i uspio je u tome - 19-godišnji Milivoj Dukić prigrabio je srebro na Evropskom prvenstvu za juniore u klasi laser standard u belgijskom Niuvportu.

„Oduševljen sam. Drugi sam u Evropi. Posljednju trku sam ih sve razbio, ušao sam prvi kroz cilj i to ubjedljivo. Zaista sam presrećan i mislim da je ovo veliki rezultat”, kazao je Dukić za „Vijesti”.

Jedriličar iz Herceg Novog je u konkurenciji momaka starijih od njega (mogli da učestvuju takmičari do 21 godine) odlično jedrio i samo dva negativna poena je imao više od Italijana Franćeska Maraija, koji je osvojio zlato.

Bronza je pripala još jednom Italijanu, Luki Antonjoliju, a četvrti je, zanimljivo, bio Australijanac Metju Vrn, koji je učestvovao van konkurencije, baš kao i Argentinac Huan Ignasio Biava.

„Danas je duvalo izuzetno jako što meni odgovara i napravio sam najbolji rezultat. Bilo je predviđeno da se održi i još jedna regata, ali pošto je bio jak vjetar, a već ispunjena norma neophodnih jedrenja, organizatori su odlučili da se ne jedri”.

„Međutim da smo vozili i tu posljednju regatu, možda bih bio i prvi, ali to nije sada bito jer je i ovo ogroman uspjeh”, zaključio je Dukić.

Bonus video: