Lopovi "operišu" dok su vlasnici u stanovima

“Pojedinim danima znaju da prate navike porodica i da počine krađu u najpovoljnijem momentu"
117 pregleda 7 komentar(a)
lopov, Foto: Shuterstock
lopov, Foto: Shuterstock
Ažurirano: 25.08.2012. 11:35h

Iako su podgorički policajci na ulazima brojnih zgrada postavili obavještenja da građani prijave sumnjiva lica kontakt policajcu, to ne smeta lopovima da usred bijela dana, dok su vlasnici prisutni, upadaju u stan i kradu vrijedne stvari.

Iz podgoričke policije, međutim, tvrde da nema organizovanih kriminalnih grupa koje se bave krađama, ali da su građani često na meti pojedinačnih napada lopova.

Službenici Uprave policije, kako piše u odgovorima Uprave policije, u cilju suzbijanja krivičnih djela protiv imovine, na ulazima stambenih zgrada postavljaju pismena obavještenja, u kojima piše da se građani, u slučaju primjećivanja sumnjivih osoba u okruženju stambenih zgrada u kojima stanuju, obrate kontakt policajcu koji je nadležan za njihov rejon.

“Pojedinim danima znaju da prate navike porodica i da počine krađu u najpovoljnijem momentu. Kako bi spriječili takva dešavanja, službenici Ekspoziture za suzbijanje imovinskog kriminaliteta preduzimaju operativno–taktičke mjere i radnje, u cilju rasvjetljavanja krivičnih djela protiv imovine kojim su oštećeni stanovi, gradilišta i ostali objekti. Takođe, vrše se svakodnevne planske aktivnosti, preduzimajući akcije zasjeda, prikupljanje obavještenja, obilazak različitih lokacija i objekata i druge mjere i radnje, a sve u cilju suzbijanja i sprečavanja vršenja imovinskih delikata”, kazali su “Vijestima” iz podgoričke policije.

Redakciji “Vijesti” javila se Podgoričanka, čije je petogodišnje dijete očevidac krađe...

Čitajte opširnije u štampanom izdanju "Vijesti"

Bonus video: