Požar na tunelu na putu CT-PG, vatrogasci zaustavljaju saobraćaj

Vatrogasci imaju posla i u Katunskoj nahiji gdje je požar aktivan na području Lastve čevske i planine Nenad
83 pregleda 1 komentar(a)
požar, Distributivni centar, Foto: Jovan Mandić
požar, Distributivni centar, Foto: Jovan Mandić
Ažurirano: 24.08.2012. 16:54h

U popodnevnim satima izbio je požar na tunelu na putu Cetinje - Podgorica. Vatrogasci su prinuđeni da na svakih deset munuta zaustavljaju saobraćaj, kako bi mogli da ugase vatru.

U cetinjskoj opštini trenutno su aktivna tri požara. Vatrogasci imaju posla i u Katunskoj nahiji gdje se požar rasplamsao na području Lastve čevske i planine Nenad.

Kako je “Vijestima” kazao komandir cetinjske jedinice Peđa Moštrokol, vatra u tom dijelu došla je od nikšićke opštine. On kaže da je požar zahvatio borovu šumu, ali da u toj nahiji nijesu ugrožene kuće.

Međutim, na Bokovu nije ništa bolje ni nakon četiri dana.

“Vatra se na tom području praktično spustila do kuća, ali nijedna nije ugrožena, jer su vatrogasci konstantno na terenu i za sada sve drže pod kontrolom. U lokalizovanju požara mnogo pomažu mještani Bokova”, kazao je Moštrokol.

“Vatra se na tom području praktično spustila do kuća, ali nijedna nije ugrožena, jer su vatrogasci konstantno na terenu"

On je dodao da su vatrogasci uspjeli da potpuno lokalizuju požar na brdu iznad Dobrskog sela.

Mještani u šoku

Ulcinjski vatrogasci su se juče sa vatrenom stihijom borili na padinama Možure, prema Baru.

“Na sto metara smo od repetitora. Branimo da vatra ne dođe do vrha i da se ne ’prelije’ na našu stranu, jer bi u tom slučaju, ne daj bože, došla na prag grada”, kazao je juče “Vijestima” načelnik spasilačke službe Ulcinja Fljamur Selović.

U mjestima u kojima je vatra gutala sve pred sobom bilo je tiho. Mještani su još u šoku, a većina njih je evakuisala familije.

Vatrogasci su se nekoliko prethodnih dana borili da vatra ne stigne do kuća u selima Sveti Đorđe, Gač, Briska Gora i Zoganje, ali, nažalost, nijesu uspjeli da spasu sprat crkvene kuće u Svetom Đorđu.

Bonus video: