Loše vijesti za CIA: Fidel Kastro i Ugo Čavez pišu knjigu

"To je za vas (medije), kao i za kreativne momke iz CIA loša vijest", naveo je bloger koji je objavio vijest o aktivnostima Čaveza i Kastra
136 pregleda 2 komentar(a)
Ugo Čavez, Fidel Kastro, Foto: Blog.lesinrocks.com
Ugo Čavez, Fidel Kastro, Foto: Blog.lesinrocks.com
Ažurirano: 24.08.2012. 13:52h

Bivši kubanski lider Fidel Kastro zajedno sa predsjednikom Venecuele Ugom Čavezom piše knjigu i nije na “pragu smrti”, saopštio je provladin bloger Johandri Fontana.

Fontana, koji često prvi objavljuje zvanična saopštenja, napao je jedan blog iz Barselone i druge medije koji su proširili vijest da je Kastro ozbiljno bolestan.

"To je za vas, kao i za kreativne momke iz CIA loša vijest", naveo je Fontana, dodajući da Fidel Kastro zajedno sa Ugom Čavezom “radi na knjizi koja će uskoro biti objavljena”.

Posljednju knjigu Kastro je objavio početkom godine. Riječ je o djelu “Gerilac vremena“ koje je pisano u dva toma i govori o Kastrovom životu od ranog djetinjstva do decembra 1958. godine, kada je na čelu revolucionarnog pokreta zbacio Flugensija Batistu sa vlasti.

Fidel Kastro proslavio je 13. avgusta 86. rođendan daleko od očiju javnosti. Posljednji put u javnosti se pojavio u martu, kada se sastao s papom Benediktom XVI prilikom posjete vrhovnog poglavara Katoličke crkve u ovoj karipskoj zemlji.

Bonus video: