Osumnjičen da je krao dok su vlasnici spavali

Sumnja se da je Poluga počinio četiri krivična djela teška krađa na području opštine Bar
110 pregleda 1 komentar(a)
Uhapšenik, hapšenje, Foto: Telegraph
Uhapšenik, hapšenje, Foto: Telegraph
Ažurirano: 24.08.2012. 11:06h

Državljanin Srbije Stanimir Poluga (19) iz Čačka uhapšen je u Sutomoru zbog sumnje da je počinio osam krađa na teritoriji opštine Bar i Budva, tokom jula i avgusta ove godine.

Sumnja se da je Poluga počinio četiri krivična djela teška krađa na području opštine Bar i četiri krivična djela teška krađa i jedno krivično djelo teška krađa u pokušaju na području opštine Budva.

Poluga je, kako sumnjaju u policiji, 19. avgusta počinio krađu u naselju Gorelac u Sutomoru, tako što je ušao u jedan otključani apartman, nakon čega je, sumnja se, iskoristivši priliku dok je osoba koja je koristila apartman, spavala, sa stočića koji se nalazio pored kreveta, ukrao fotoaparat marke „Canon“.

Prethodno je, kako se sumnja, Poluga u noći između 2. i 3. avgusta, takođe u Sutomoru, iz prodajnog objekta u Ulici Iva Novakovića, ukrao torbu s novcem.

Oslanjajući se na kvaku na vratima, uspio da se popne do poluotvorenog prozora na objektu na visini od oko dva metra, i uspio je da uđe u njegovu unutrašnjost.

Poluga se sumnjiči da je i u noći između 31. jula. i 1. avgusta u Sutomoru, iz restorana „Bela Vista“, otuđio veću količinu prehrambene robe.

Takođe, u noći između 26. i 27. jula u naselju Mirošica - Bar, počinio je, kako se sumnja, krivično djelo teška krađa na štetu jedne osobe. Ušao je u apartman čija su vrata bila otključana i iskoristivši priliku dok je oštećeni spavao, otuđio novac.

Poluga se sumnjiči i za četiri krivična djela teška krađa i jedno krivično djelo teška krađa u pokušaju, izvršenih na štetu više osoba, na području opštine Budva i protiv njega će službenici Područne jedinice Budva, podnijeti izvještaj nadležnom tužilaštvu.

Službenici Područne jedinice Bar su nakon hapšenja Poluge u Sutomoru, dok je pokušavao da počini još jednu krađu, predali Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru, koje mu je odredilo zadržavanje od 48 sati. Sudija za istragu je , prema informacijama “Vijesti” iz barske policije odredio istragu.

Bonus video: