Jesu li „hameri” Zagoričana korišćeni u zločinima?

Ne zna se koliko će u policiji biti zadržani skupocjeni “hameri” braće Radosava-Gila i Vidoja Stanišića
296 pregleda 91 komentar(a)
Zagorički klan, Hameri, Oduzeta auta, Foto: Zoran Đurić
Zagorički klan, Hameri, Oduzeta auta, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 24.08.2012. 07:28h

Kriminalistička policija oduzela je nekoliko automobila pripadnika takozvanog zagoričkog klana, zbog provjera da li je neko od vozila korišćeno u krivičnim djelima u inostranstvu, saznaju “Vijesti” iz podgoričke policije.

Ne zna se koliko će u policiji biti zadržani skupocjeni “hameri” braće Radosava-Gila i Vidoja Stanišića, kao i “audi A6” koji pripada njihovom drugu Pejoviću.

Isto je i sa oduzetim “mercedesom”, čiji je vlasnik jedan od mladića iz Zete, koji nije pripadnik ove grupe, a čiji je automobil oduzet kao i vozila Zagoričana.

Prema zakonu policija zbog provjera može da zadrži automobile najviše dva do tri mjeseca. Iz podgoričke policije pretpostavljaju da će sve provjere koje se odnose na regularnost ovih vozila u tom vremenskom periodu, a vjerovatno i kraćem biti završene.

Radosav Stanišić rekao je novinarima da akciju policije doživljava kao pritisak koji taj državni organ vrši na njih.

Na pitanje zašto bi policija vršila pritisak na njih, on je kazao da ne zna, ali je dodao da provjere regularnosti policija može da završi za dva, tri dana, ali da očekuje da će im auta biti zadržana par mjeseci.

Krše saobraćajne propise

Iz podgoričke policije kazali su “Vijestima” da je u periodu od dvije do tri godine grupi iz Zagoriča napisano više od 15 saobraćajnih prijava.

“Često su im pisane prekršajne prijave za brzu vožnju, neposjedovanje registracije, vožnju pod dejstvom alkohola...”, kazao je izvor “Vijesti” iz podgoričke policije.

On je dodao da je prije nekoliko dana napisana još jedna prijava protiv Zagoričana, zbog nepoštovanja zakona.

Bonus video: