Mračni Vitez konačno u septembru stiže u Smolvil

Prvi broj najnovijih priča o počecima Supermena, rađenih u digitalnoj formi, izašao je već u maju tekuće godine, a novi broj očekujemo početkom septembra
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.08.2012. 09:47h

“DC Comics” je još u junu objavio da će u 11 sezoni Smolvila, stripa koji se nadovezuje na holivudsku hit seriju, fanovi konačno moći da vide svog omiljenog super-heroja, Betmena.

Prvi broj najnovijih priča o počecima Supermena, rađenih u digitalnoj formi, izašao je već u maju tekuće godine, a novi broj očekujemo početkom septembra.

Takođe saznajemo da će Stefani Braun - koja je bila najavljena kao “Nightwing”, zamijeniti Barbara Gordon.

Zamjenik izdavača “DC Comics” Dan Didio je za “Imagine Games Network “(IGN) kao razlog izmjene naveo to što je “zamisao da Smolvil bude fokusiran na svoje likove, sa gostujućim zvijezdama koje će predstavljati najklasičniju reinkarnaciju tih likova.”

U intervjuu sa “IGN Comics”, pisac Smolvila Brajan Q. Miler je već u prvih desetak stranica stripa najavio Betmena koji je već duboko zagazio u karijeru superheroja.

Što se tiče odnosa Betmen/Supermen, Miler je istakao da su u Smolvilu zanemarili kultno prijateljstvo ova dva superheroja, i da će ovaj susret više izgledati kao savez dva borca protiv nepravde

“On je običan čovjek, i to pametan. Takođe je i veoma bogat. Betmen ne shvata olako svoj rat protiv kriminala, i daje najbolje od sebe da se operemi za svaku situaciju. Ovo nije Betmenova “Prva Godina”. Negdje smo između pete i desete godine njegove karijere.

Vidjećete “Nightwinga” koji je mnogo manje opremljen – bukvalno je naoružana sa dva električna štapa, nekoliko spravica is a tonom energetskih napitaka. Ona je izviđač. Ona je plesač. Betmen – on je tenk. A Gotamski kriminalci ne igraju po pravilima. Tako da će Brus ponijeti sa sobom što je više moguće”, kazao je Miler.

Što se tiče odnosa Betmen/Supermen, on je istakao da su u Smolvilu zanemarili kultno prijateljstvo ova dva superheroja, i da će ovaj susret više izgledati kao savez dva borca protiv nepravde.

“Klark će pomoći Brusu da shvati nekoliko stvari – i to ne samo kako da zaštiti grad, već i a upozna samog sebe. Supermen je onaj koji inspiriše, ali to neće umanjiti značaj uloge Betmena. Postoji ogromna količina poštovanja koja će vezati ova dva čovjeka”, objasnio je Miler.

“U desetoj sezoni smo vidjeli kako Klark u određenim situacijama konačno počinje koristiti iskustvo koje je stekao tokom cijele serije. Sada kada je obukao plašt i digao se u nebesa, on mnogo više kontroliše svoj pristup sukobu/udruživanju kao što je ovo. Metropolis je Klarkov grad, u kojem je on superherojski šerif.

Ako Betmen (ili drugi odmetnik) upadne u grad, on će nastojati da zauzme volan i nametne svoja pravila. Sada, kako će Betmen reagovati na ova “pravila”, možda i nije ono što će se Supermenu svidjeti “, dodao je pojasniviši da ovo neće biti priča Supermen protiv Betmena, već da će biti mnogo bliža radnji iz prvog animiranog filma o njima “World’s Finest”.

Što se tiče prijetnje sa kojom će se Betmen i Supermen suočiti, Miler je rekao da će zlikovac biti organizacija “Intergang”, koja će uvoziti anti-herojsko oružje visoke tehnologije u svakom gradu koji ima “problema sa plaštom”.

Betmen i “Nightwing” slučajno saznaju za njihovu povezanost sa davnom smrću njegovih roditelja.“Zakuvali smo radnju na velikom (većem nego što bi to mogli učiniti na televiziji) mjestu, sa ne samo jednim Btemenovim neprijateljem, već i novim Supermenovim”, pojasnio je Miler.

Na pitanje “IGN Comics” o ulozi “Nightwinga” u toj priči, on je odgovorio da je to Betmenova i Supermenova priča, i da ćemo definitivno vidjeti različita uparivanja i interakcije među likovima.

O odnosu Betmena i “Green Arrow”, koji je već postao standardan lik u Smolvil Univerzumu, Miler kaže da je Betmen na neki način potpuno indiferentan što se tiče “zelenoga”.

“Definitivno postoji trenje između te dvojice, ali mnogo više u pravcu “Arrow” – Betmen. Brus ni na jedan način ne shvata Olija za ozbiljno. Ali ovo će se dokazati kao velika “lekcija” za Olivera, tako da će mu ovo samo pomoći”, prokomentarisao je Miler.

Za kraj je dodao da je publika sjajno reagovala na digitalnu formu kojoj je rađen Smolvil i da će možda u sledećim sezonama gostovati još neki veliki igrači iz DC Univerzuma, kao na primjer “Wonder Woman” što bi kompletiralo trojstvo.

Bonus video: