Istraga pokušaja silovanja: Skidali je i davili kod bova

Djevojka iz Bjelorusije u utorak u zoru preživjela je pravi triler na plaži u Budvi, kada su dva mladića pokušali da je siluju
76 pregleda 18 komentar(a)
Ažurirano: 23.08.2012. 16:01h

Dvojica osumnjičenih B.Ž. (30) iz Vlasenice i M.B. (25) iz Kruševca, juče su privedeni kod istražnog sudije Višeg suda u Podgorici, nakon pokušaja silovanja na Slovenskoj plaži.

Djevojka iz Bjelorusije u utorak u zoru preživjela je pravi triler na plaži u Budvi, kada su dva mladića pokušali da je siluju.

Sve je počelo kada su dvije djevojke iz Bjelorusije upoznale mladiće.

Nakon kraćeg druženja, prijateljica oštećene djevojke je otišla, dok je ona ostala zajedno sa mladićima B.Ž. i M.B.

Njih troje su onda, sumnja se, otišli do plaže „Tropico“, gdje su neko vrijeme ležali na ležaljkama. Nakon toga, B.Ž. i M.B. su nagi ušli u vodu, pozivajući Bjeloruskinju da im se pridruži, što je ona odbila.

Osumnjičeni B.Ž. je potom, kako sumnjaju iz policije, izašao iz vode i Bjeloruskinju nasilno, držaći je za ruku, uveo u more i odgurao je duboku vodu do bova, na oko 100 metara od plaže.

Tu je B.Ž. kako se sumnja, od nje zahtijevao da imaju seksualni odnos, što je ona odbila, nakon čega joj je potapao glavu u vodu, istovremeno skidajući odjeću sa nje.

Bjeloruskinja je u jednom momentu uspjela da uhvati M.B. oko vrata, moleći je da joj pomogne, ali ju je on, sumnja se, odgurnuo i pustio da B.Ž. nastavi da je potapa u vodu i skida.

Djevojka je zapomagala i vrištala, što je čuo B.T. iz Budve, spasilac na plaži „Tropico“, koji je odmah stavio u pogon motorni čamac i krenuo ka njima.

Spasilac je izvukao iz vode

Spasilac je uspio da djevojku da izvuče iz vode, dok su B.Ž. i M.B. u međuvremenu, vidjevši da stiže čamac, doplivali do obale i pobjegli sa plaže.

Spasilac je o događaju obavijestio Dežurnu službu PJ Budva, koja je odmah reagovala i na lice mjesta, kao i u potragu za napadačima, poslala više patrola sastavljenih od službenika Interventne jedinice PJ Budva i Posebne jedinice policije.

O događaju je obaviješten zamjenik višeg državnog tužioca u Podgorici, koja se izjasnila da u radnjama osumnjičenih ima bitnih elementa krivičnog djela silovanje u pokušaju.

Oštećenoj Bjeloruskinji je pružena ljekarska pomoć i nad njom su izvršeni pregledi u Jedinici hitne medicinske pomoći u Budvi, Opštoj bolnici u Kotoru i Specijalizovanoj bolnici za psihijatriju u Dobroti.

Konstatovano je da je, po glavi i tijelu, zadobila lake tjelesne povrede, u vidu više oguljotina, ogrebotina i krvnih podliva – hematoma.

Osumnjičeni B.Ž. i M.B. su prije dva dana, uz poseban izvještaj, predati nadležnom tužiocu.

Bonus video: