Sve stvari Grete Garbo na aukciji

Džulijenova aukcijska kuća danas je saopštila da će 14. i 15. decembra organizovati aukciju na kojoj će se naći oko 800 glumičinih stvari
1 komentar(a)
Ažurirano: 22.08.2012. 16:18h

Slavna glumica Greta Garbo bila je poznata po svojoj ljepoti i žestoko je štitila svoju privatnost, ali, kako prenosi Telegraf, krajem godine svi njeni obožavaoci imaće priliku da vide izložbu od više od 800 njenih privatnih predmeta, uključujući i krevet na kome je spavala.

Džulijenova aukcijska kuća danas je saopštila da će 14. i 15. decembra organizovati aukciju na kojoj će se naći glumičine haljine, odjela, namještaj i umjetnine među kojima se nalazi i Sneško Belić koga je držala u dnevnoj sobi i haljina koju je nosila na večeri sa predsednikom Džonom Kenedijem i prvom damom Džeki Kenedi.

Izložba ovih predmeta biće organizovana prije aukcije, od 10. do 13. decembra.

Tačno 853 predmeta naćiće se na aukciji, a među predmetima se nalaze haljine, pantalone i cipele kao i luksuzne kašmirske rolke dizajnera kao što su Luj Viton, Guči, Salvatore Feragamo i Živanši.

Na aukciji će se naći i fotografije iz njenih najboljih dana u Holivudu, kao i namještaj, umetnine i drugi predmeti iz njenog stana u Njujorku.

Na prodaju je i krevet koji je dizajnirala sama Garbo koristeći antičke švedske rezbarije kako bi se vidjelo njeno skandinavsko porijeklo.

Švedska glumica počela je svoju karijeru u Holvudu u nijemim filmovima kao što je “Fleš and the Devil” iz 1927. godine i bila je jedna od onih glumaca koja je uspješno prešla u zvučne filmove, postavši ikona ne samo zbog ljepote, već i zbog svoje pameti i nezavisnosti koji su se odrazili na film i njen lični život.

Četiri puta je nominovana za Oskara, a prvu nominaciju za nagradu Akademije za film dobila je za film iz 1929. godine za ulogu u ostvarenju “Ana Kristi”.

Garbo se povukla iz svijeta filma 1941. godine i živjela je u velikoj privatnosti u Njujorku dok nije umrla 1990. godine u 84. godini.

Bonus video: