Nikšićka policija ima pune ruke posla sa lopovima

Policija je tokom avgusta prikupila materijalne dokaze i protiv istih procesuirali krivične prijave nadležnom tužilaštvu
74 pregleda 5 komentar(a)
lopov, razbojnik, krađa, Foto: Shutterstock.com
lopov, razbojnik, krađa, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 22.08.2012. 11:08h

Službenici kriminalističke policije PJ Nikšić u toku avgusta rasvijetlili su više krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, identifikovali izvršioce, prikupili materijalne dokaze i protiv istih procesuirali krivične prijave nadležnom tužilaštvu, uz čiju saradnju je izvršiocima određen pritvor u ZIKS Podgorica, kao višestrukim povratnicima u izvršenju krivičnih djela protiv imovine.

Protiv V.R. (26) iz Nikšića je podnesena krivična prijava jer je 16. avgusta sa gradilišta u Bulevaru 13.jul otuđio metalne podupirače u vrijednosti oko 160 eura, kao i prijava zbog prevare jer taksisti zaposlenom u firmi „Taxi-maxi“ nije platio račun za usluge vožnje u iznosu od 3,5 eura. On je ukradene podupirače odnio do otpada sekundarnih sirovina gdje ih je policija i pronašla i vratila vlasniku.

Policija je 18. avgusta od strane građana obaviještena da je u toku provala prodavnice „Voće i povrće“, koja se nalazi u Ulici Nikole Tesle. Odmah nakon prijave policijski službenici PJ Nikšić su pošli na lice mjesta gdje su u unutrašnjosti prodavnice zatekli D.P. (32) iz Nikšića, kome je zamjenik državnog tužioca nakon saslušanja, odredio pritvor, nakon čega je sproveden u ZIKS Podgorica.

A.N. iz Nikšića je prijavio policiji da je u porodičnoj kući zatekao M.D. (29) koji je ušao tako što je obio ulazna vrata. A.N. ga je uspio da ga liši slobode i preda policiji, a zamjenik državnog tužioca je krivično djelo kvalifikovao kao teška krađa u pokušaju. Isto lice je pokušalo da ukrade predmete iz kioska „Emer“ koji se nalazi u Ulici Nika Miljanića. Priznao je oba krivična djela i nakon saslušanja mu je određen pritvor, pa je sproveden u ZIKS Podgorica.

D.R. (32) iz Nikšića je od 5 do 20. avgusta izvršio više krađa – iz kioska „Danex“ u Njegoševoj ulici otuđio je stvari u vrijednosti od 300 eura, iz otvorenog objekta koji je u vlaništvu M.A. i nalazi se na Starom pazarištu otuđio je bušilicu i brusilu, iz „Slatke tajne“ koja se nalazi u Ulici Alekse Backovića digitalnu vagu za mjerenje, radionicu kolača „Rafaelo“ smještenu u Ulici Narodne omladine je pokušao da provali, iz „Nutricijine“ prostorije za presvlačenje je otuđio dvije ženske tašne u kojoj su se nalazile bankovne kartice, lična dokumenta i oko 70 eura. Zbog navedenih krivičnih djela, dvije teške krađe, tri krađe i krađe u pokušaju, njemu je nakon saslušanja određen pritvor i sproveden je u ZIKS-u Podgorica.

Juče je prijavljena krađa metalnih djelova sa pruge u blizini Željezničke stanice i policija je privela V.R. (26) kod koga je pronašla dva metalna dijela težine oko 30 kilograma, dok se u njegovoj blizini nalazilo još četiri komada metalnih „U„ profila. Navedeni profili i metalni dijelovi su nakon oduzimanja vraćeni šefu gradilišta a protiv V. R. će biti podnesena prijava u redovnom postupku.

Bonus video: