Zapalio "golf 6" u podzemnoj garaži u Budvi

U buktinji je potpuno uništena unutrašnjost automobila, a šteta je otkrivena tek narednog dana
211 pregleda 6 komentar(a)
zapaljeno auto, Foto: Shutterstock
zapaljeno auto, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 22.08.2012. 10:40h

Budvanska policija uhapsila je Beograđanina Uroša Ivkovića (26) zbog sumnje da je prije nekoliko dana zapalio automobil firme "Beocontrol" u podzemnoj garaži u naselju Rozino.

Policiji je paljenje novog "golfa 6" prijavljeno u petak 17. avgusta u popodnevnim časovima, kada su inspektori došli u garažu i izvršili uviđaj.

"Policijskim mjerama i radnjama došlo se do sumnje da je pomenuto vozilo, vlasništvo firme „Beocontrol" iz Beograda, zapaljeno dan ranije u podzemnoj garaži zgrade u budvanskom naselju Rozino", piše u saopštenju Uprave policije.

Policija vjeruje da je osumnjičeni Ivković tog dana došao do podzemne garaže i iz plastičnog bidona benzinom polio unutrašnjost automobila. On je, kako se vjeruje, prije toga kamenom polomilo zadnje leptir staklo i kroz tu rupu ubacio benzin, pa zapalio.

U buktinji je potpuno uništena unutrašnjost automobila, a šteta je otkrivena tek narednog dana.

Ivković je otkriven i uhapšen uz pomoć Posebne jedinice u Budvi, a državni tužilac u potom je djelo kvalifikovao kao "izazivanje opšte opasnosti".

Tužilac je zbog tog djela saslušao Ivkovića, a zbog opasnosti za ljude i druga vozila, koja su mogla biti ugrožena požarem u garaži, njemu je određen policijski pritvor.

Bonus video: