"Prvi princ Crne Gore": U petak, 8. juna, četvrta poklon knjiga iz edicije "Petrovići, vladari i ratnici"

Bio je autoritativan vladar, oštar prema političkim protivnicima, nije oklijevao da surovo kazni pobunjenike, ali se sa istim žarom borio protiv mita i lopovluka i silom zakona pokušavo da oduči svoj narod od varvarskih tradicija
460 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 07.06.2018. 08:50h

Preobražajem Crne Gore iz vladikata u knjaževinu knjaz Danilo Petrović pravi nemjerljiv civilizacijski iskorak donosi zakon od velikog uticaja na razvoj pravne i građanske svijesti, ostvaruje pobjedu na Grahovcu, možda i najveći vojni trijumf u crnogorskoj istoriji, vješto balansira između velikih sila i ostvaruje samo uspjehe na spoljno-političkom planu.

Bio je autoritativan vladar, oštar prema političkim protivnicima, nije oklijevao da surovo kazni pobunjenike, ali se sa istim žarom borio protiv mita i lopovluka i silom zakona pokušavo da oduči svoj narod od varvarskih tradicija.

I pored toga, knjaz Danilo je i dalje osporavan i nema zasluženo mjesto u nacionalnoj svijesti.

Ove i mnoge druge interesantne činjenice o našem prvom princu pročitajte u četvrtoj po redu poklon knjizi „Knjaz danilo Petrović: Prvi princ Crne Gore“ u petak 8. juna samo uz Vijesti!

Galerija

Bonus video: