U požarima u Bandićima i Ulcinju izgorjele tri kuće

Požar u Bandićima uništio domaćinstva Begovića i Vukovića, u Ulcinju izgorjela kuća porodice Mirdita. Veliki požar izbio u Brštinu, iznad porodične kuće Krnića
92 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 21.08.2012. 22:17h

Kuće Veselina Begovića i Sloba Vukovića iz sela Mokanji u Bandićima izgorjele su nakon 16 časova. Od plamena je, zahvaljujući intervenciji kanadera, spašena porodična kuća Igora Vukovića, a vatra je prijetila i drugim kućama u tom selu.

U požaru u Ucinju izgorjela je kuća porodice Mirdita.

Begović, kojem je izgorjela porodična kuća od oko 80 kvadrata, kazao je da je ona, kao i sve pokućstvo, alat i pojata planula u svega nekoliko minuta.

"Oko kuće je počelo da gori još u jutarnjim satima, a vjetar je sve više razbuktavao plamen. Vatrogasci koji su relativno brzo došli nijesu mogli da intervenišu jer nijesu mogli da priđu kući. Sve je nestalo u plamenu u vrlo kratkom roku. Nijesam uspio baš ništa da sačuvam", kazao je Begović.

Na sreću, kako je dodao, u toj kući se nije stanovalo, pa nije stradao niko od porodice.

Begoviću je u požaru izgorjela i šuma, voćnjak i vinograd. Ubrzo nakon što je izgorjela kuća Begovića, plamen je zahvatio i staru porodičnu kuću Vukovića.

"Plamen je bio ogroman i kuća je za kratko vrijeme izgorjela. Uspio sam da spasem nešto pokućstva i alata koji je bio u noj. Najvažnije je da niko nije nastradao", kazao je Vuković.

Njegov komšija Igor Vuković, iako je uspio da spase od vatre dom, sa porodicom je morao čitave noći da čuva kuću od vatre koja je i dalje tinjala.

"Sreća da su negdje iza 17 sati stigli kanaderi, a potom smo i mi gasili požar oko kuće, što je bilo izuzetno teško s obzirom na to da u selu nemamo vode. Sami se sigurno ne bismo izborili sa vatrom", kazao je Vuković.

Vatra je sinoć do kasno u noć prijetila da ugrozi par kuća u Mokanji, a mještani su bili odlučni da budni provedu noć, kako bi spasili svoje domove.

U Ulcinju izgorjela kuća porodice Mirdita

U požar koji već tri dana prijeti ulcinjskim selima Gač i Briska Gora izgorjela je kuća porodice Mirdita.

Kako prenosi Televizija Vijesti u jednom trenutku bila su ugrožena i ostala domaćinstva, ali su vatrogasci uspjeli da ih odbrane.

Vatrena stihija nije pod kontrolom, a požar se širi prema Baru.

"Nama je ovo 21 noć kako dežuramo. Kako je krenulo sve planine će kod nas da izgore", rekao je Fljamur Selović iz Službe zaštite i spasavanja Ulcinj.

Dramatična situacija bila je i u ponedjeljak veče, kada su vatrogasci nadljudskim naporima uspjeli da od vatre spasu školu u Darzi.

Prethodno, u istom požaru stradala su imanja i vinogradi Popovića, Perića, Spahića, Đurišića, Vujoševića ali su kuće spasene.

Požar i u Tivtu

Veliki požar izbio je u Brštinu, iznad porodične kuće Gojka Krnića, objavio je radio Tivat.

Prema riječima šefa tivatske službe zaštite i spašavanja, Rista Subotića gori brdo iznad Brština na tri mjesta.

Da je riječ o ozbiljnom požaru koji se primakao naselju svjedoči i pepeo koji pada po kućama u visočijim gradskim zonama.

U toku je intervencija tivatskih vatrogasaca.

Galerija

Bonus video: