Muzika švedskih kompozitora sjutra na Cetinju

Program koji se sastoji od kompozicija Johana Helmicha Romana, Wilhelma Stenhammara i Gunnara de Frumeriea izvodiće Žana Lekić na flauti i Milica Lundin na klaviru
137 pregleda 0 komentar(a)
flauta, Foto: Shutterstock
flauta, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 06.06.2018. 13:11h

Povodom Nacionalnog dana Švedske, u četvrtak od 19 časova premijerno će biti izvedena muzika švedskih kompozitora u sali Ministarstva kulture na Cetinju.

Program koji se sastoji od kompozicija Johana Helmicha Romana, Wilhelma Stenhammara i Gunnara de Frumeriea izvodiće Žana Lekić na flauti i Milica Lundin na klaviru.

Žana Lekić, flautistkinja i vanredni profesor na Muzičkoj akademiji na Cetinju, rođena je 1977. u Kraljevu. Muzičko obrazovanje je stekla u Kraljevu u školi “Stevan Mokranjac“ i na Muzičkoj Akademiji na Cetinju u klasi prof. Ljubiše Jovanovića kod koga je i magistrirala 2003. Nastupala je sa brojnim čuvenim muzičarima u Crnoj Gori i regionu, kao i u Austriji, Rusiji, Francuskoj.

Pijanistkinja Milica Lundin (Đurić) je rodjena na Cetinju 1963, a odrasla u Beogradu gdje je i završila svoje muzičko školovanje u muzičkoj školi „Mokranjac“ i na Fakultetu Muzičkih umetnosti (1986) u klasi profesora Igora Lazka i Mirjane Šuice Babić. Provela je tri godine na usavršavanjima za pijanistu i kamernog muzičara na Institutu „Gnjesini“ u Moskvi i na Muzičkoj Akademiji u Vilniusu.

Bonus video: