Cetinje: Gori iznad Dobarskog sela i u Ćeklićima

"Osim što teren nije pogodan za rad, mještani su nas upozorili da na tom području možda ima zaostalih eksplozivnih naprava iz Drugog svjetskog rata"
98 pregleda 1 komentar(a)
požar Stoliv, Foto: Skalaradio.com
požar Stoliv, Foto: Skalaradio.com
Ažurirano: 21.08.2012. 13:07h

Cetinjski vatrogasci imaju pune ruke posla - trenutno su aktivni na dvije lokacije, na požaru koji je izbio iznad Dobrskog sela i u Petrovom dolu u Ćeklićima.

Požar iznad Dobrskog sela izbio je sinoć. Kako je Vijestima kazao komandir cetinjske vatrogasne jedinice Peđa Moštrokol, vatra je zahvatila nisko rastinje sa zapaljenog vozila koje je uslijed saobraćajne nezgode sletjelo s puta.

"Požar je vrlo brzo zahvatio veliku površinu niskog rastinja, a u jednom trenutku i borovu šumi na brdu iznad Dobrskog sela", kaže Moštrokolo.

On dodaje da se radi o vrlo nepristupačnom terenu, tako da su vatrogasci odradili onoliko koliko su mogli.

"Osim što teren nije pogodan za rad, mještani su nas upozorili da na tom području možda ima zaostalih eksplozivnih naprava iz Drugog svjetskog rata. Zbog toga smo pozvali u pomoć kanadere, pa je požar lokalizovan, ali teško da ubrzo može biti i potpuno ugašan", kazao je Moštrokol.

Pored ovog požara, probleme cetinjskim vatrogascima zadaje i vatra koje već tri dana gori u Petrovom dolu u Ćeklićima.

"Zapaljena je trava i nisko rastinje. Ali ipak i ovdje je takav teren da momci mogu da gase vatru samo sa naprtnjačama. Ipak, požar je lokalizovan, a naša ekipa će do daljnjeg dežurati na obije lokacije", kaže Moštrokol.

Bonus video: