Očuh pištoljem prijetio majci

Nezdravi porodični odnosi u zajednici u kojoj odrasta osmogodišnjak iz Budve, nazvan Robin Hud, osumnjičen za krađe
6 komentar(a)
porodično nasilje, Foto: Shutterstock
porodično nasilje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 21.08.2012. 19:58h

Crnogorska, ali i javnost u regionu bila je šokirana viješću da je osmogodišnjak iz Budve I.P. vinovnik nekoliko teških krađa u Sutomoru, kada je iz četiri kuće početkom jula ove godine, uspio da odnese pozamašne svote novca.

Nesvakidašnja priča o njegovim krađama, ali i priznanju da je na šetalištu u Sutomoru prolaznicima, navodno, podijelio 2.000 ukradenih eura bile su razlog da osmogodišnjaka policija ali i mediji prozovu Robin Hud, ali i da se neki jave da usvoje tog dječaka...

Dječak iz Budve ukrao pa na ulici "siromašnima" podijelio 2.000 eura>>>

Kotoranka želi da usvoji „Robina Huda”>>>

Storija o krivom odrastanju osmogodišnjaka, ipak, nema kraj - nova drama ispisana je prije nekoliko dana kada je I.P. sa još četvoro braće i sestara bio svjedok teškog porodičnog nasilja.

Robin Hud je gledao prošlog petka tuču majke B.P. i njenog nevjenčanog supruga Miroslava Miloševića (27) iz Zvornika, a potom policiji preplašen prijavio da očuh pištoljem prijeti njegovoj majci.

Pištolj sa 12 metaka

Tuča u iznajmljenom stanu u Zagrađu je bila samo nastavak obračuna supružnika, koji su se ujutro tukli i u samom centru Bara

Tokom pretresa stana inspektori su umirivali preplašenu djecu, koje majka Robin Huda ima iz tri ranija braka, a sada već mjesecima živi u vanbračnoj zajednici sa Miloševićem, koji se bavi malterisanjem zgrada.

Kako je rečeno “Vijestima” u policiji, djeca su tog dana u kući bila svjedoci tuče majke i očuha, koji su se pijani vratili iz grada i u kući nastavili sa verbalnim i fizičkim napadima.

Navodno, žena je bila jača od Miloševića, kojem je po licu ostavila ogrebotine u modrice, pa je on izvadio pištolj i prijetio da će je ubiti. Ko zna šta bi se tog dana dogodilo da Robin Hud nije pozvao policiju...

Tukli se i u centru grada

Tuča u iznajmljenom stanu u Zagrađu 17. avgusta je bila samo nastavak obračuna supružnika, koji su se ujutro tukli i u samom centru Bara.

Događaj od 17. avgusta potvrdio je sumnje mnogih da osmogodišnjak, ali i njegova braća i sestre odrastaju u nezdravoj porodici, što je vjerovatno i razlog što je dječak vinovnik teških krađa

Policiji je rečeno da su radnice marketa bile šokirane ponašanjem dvoje ljudi, koji su se vrijeđali i potukli naočigled brojnih kupaca prodavnice.

“Tukli su se i na parkingu ispred, a potom su otišli kući”, rečeno je u policiji.

Nakon privođenja u policiju i Milošević i B.P. su na sebi imali tragove borbe - modrice, podlivi i ogrebotine na licu i rukama svjedočili su o njihovom “bračnom ratu”.

“Oboje su bili u alkoholisanom stanju”, rečeno je u policiji.

O događaju je obaviješten zamjenik osnovnog državnog tužioca u Baru, koji je kvalifikovao krivično djelo i naložio da se protiv osumnjičenog Miloševića podnese krivična prijava za krivično “djelo nasilje u porodici i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”.

Pištolj i municija su upućeni na vještačenje u Forenzički centar u Danilovgradu.

Ko može da zaštiti tu djecu?

Događaj od 17. avgusta potvrdio je sumnje mnogih da osmogodišnjak, ali i njegova braća i sestre odrastaju u nezdravoj porodici, što je vjerovatno i razlog što je dječak vinovnik teških krađa.

Nakon što je osmogodišnjak otkriven za provalne krađe on je saslušan u prisustvu majke i radnika Centra za socijalni rad, koji su danima nakon toga radili sa dječakom. Nakon nekoliko razgovora on je vraćen u svoju porodicu, koja, čini se, nije dobro mjesto za odgoj djece.

Dan nakon objavljivanja članka o osmogodišnjaku iz Budve, redakciji “Vijesti” javila se Kotoranka A. M. (48), koja je izrazila želju da usvoji malog Robina Huda. Kotoranka je bila zgrožena podatkom da je on odgovoran za krađe, smatrajući da treba da se nađe razlog zbog kojeg je dječak problematičan u tim godinama. A.M. je tada pretpostavila da, vjerovatno, postoji greška u odgoju djeteta, tako da bi za njega najbolje bilo usvajanje.

“Ako je osmogodišnje dijete samo razvilo svijest da je siromašnim potreban novac i da je samo, bez uticaja drugih, učinilo ono što je napisano, onda je to za mene veoma pozitivno djelo, i valjalo bi tom djetetu omogućiti normalno i zdravo djetinstvo i odrastanje”, kazala je 48-godišnja Kotoranka, koja se obratila radnicima Centra za socijalni rad.

Bonus video: