Šaletić: Policija me pozvala zbog saobraćaja, pa proglasila Fantomom

"Koliko su optužbe istinite može se vidjeti iz dijela teksta u kom se pominje da je jedan od dječaka sjedio iza vozača, iako je 'smart' dvosjed"
15 komentar(a)
Ažurirano: 21.08.2012. 08:08h

Podgoričanin Andrej Šaletić, za kog je Uprava policije saopštila da je osumnjičen za krivično djelo nedozvoljene polne radnje na štetu maloljetnika, demantovao je juče optužbe iznijete na njegov račun navodeći da je "iznošenjem netačnih podataka i gnusnih laži nanijeta neprocjenjiva šteta njemu i njegovoj porodici".

Podgoričanin osumnjičen da je ljubio i mazio dječake >>>

"Tekst koji ste objavili na osnovu netačnog policijskog saopštenja, monstruozno konstruišući ostatak priče, očito je imao za cilj da se ja i moja porodica dovođenjem u vezu sa nečasnim radnjama ocrnimo pred sveukupnom javnošću.Demantujem sve navode teksta i želim da objasnim da je moj jedini kontakt sa policijom bio 15. avgusta, kada su me zbog kontrole vozila zaustavili saobraćajni policajci u Sutomoru. Oni su mi nakon kontrole kazali da dođem sjutradan, odnosno 16. 08. u 10 časova u barsku policiju zbog provjere vozila, što sam i učinio", naveo je Šaletić.

Pojasnio je da nije uhapšen, kako je objavljeno, već se "sam, mirne savjesti, javio policiji".

"Ta djeca su izjavila da je 'smart' koji su prijavili tamne ili crne boje, a ja vozim sivi"

"Službenica policije Minić Branka satima mi je postavljala pitanja o meni, mojoj porodici, imovnom stanju... Tokom razgovora postavila mi je pitanje da li primam stopere, na koje sam negativno odgovorio, tačnije rekao sam joj da ne primam ni muške ni ženske stopere, na što mi je ona rekla da me to pita, jer je protiv mene podnijeta krivična prijava, što je meni bilo smiješno. Napomenula je da su ta djeca izjavila da je 'smart' koji su prijavili tamne ili crne boje, a ja vozim sivi. Sa mnom u prostoriji su bili daktilograf, pomenuta službenica i branilac kojeg su mi oni dodijelili. Naglašavam da nisam odvođen na bilo kakvo prepoznavanje i da sam nakon tog razgovora pušten iz policije bez ikakvog saznanja o tome da sam ja navodni počinilac tih nedjela. Gospođa Minić kazala mi je da će mi za desetak dana, nakon provjere, vratiti vozilo i da ćemo se u vezi s tim čuti", naveo je u on u svom reagovanju.

"Kome su ovakve lažne konstrukcije potrebne"

Šaletić je odbacio sve optužbe na njegov račun i naveo niz "nelogičnosti" koje "pokazuju koliko optužbe imaju veze sa stvarnošću".

"Koliko teške optužbe imaju veze sa stvarnošću može se vidjeti iz dijela teksta u kom se pominje da je jedan od dječaka sjedio iza vozača, iako je 'smart' dvosjed, kao i u dijelu gdje se, gle slučajnosti, to dešava istim dječacima, na istom mjestu, sa istim vozilom, u razmaku od jedne godine, što je moguće, makar za moje shvatanje, isključivo na filmu. Ne mogu da razlučim kome su ovakve lažne konstrukcije potrebne, niti zbog čega, ali se nadam da će se i to tokom postupka utvrditi", napisao je Šaletić.

Policija je prije dva dana saopštila da su službenici PJ Bar 17. avgusta podnijeli izvještaj kao dopunu krivične prijave, protiv Šaletića zbog osnovane sumnje da je u periodu druga polovina jula - prva polovina avgusta 2011. godine, počinio krivično djelo nedozvoljene polne radnje nad maloljetnikom, nakon njegovog ulaska u vozilo kojim je upravljao, a koje je maloljetnik neposredno prije toga stopirao, krećući se lokalnim putem prema naselju Zagrađe -Sutomore.

Bonus video: