Tuča službenika u spuškom zatvoru

Službenici ZIKS-a kazali su da je Simović u poslednje vrijeme pretjerao sa "maltretiranjem kolega"
167 pregleda 16 komentar(a)
ZIKS, Foto: Jelena Jovanović
ZIKS, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 21.08.2012. 09:02h

Rukovodioc Službe obezbijeđenja Istražnog zatvora Podgorica Ivan Simović i službenik tog zatvora Enes Emšija, suspendovani su zbog međusobne tuče, saznaju "Vijesti" od službenika Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija.

Prema izjavama sagovornika iz ZIKS-a, Emšija je preksinoć "uletio" u Simovićevu kancelariju, nakon što ga je on udario i vrijeđao na nacionalnoj i vjerskoj osnovi, i pretukao ga, jer "više nije mogao da trpi maltretiranje" nadređenog.

Na tvrdnje zaposlenih u ZIKS-u sinoć nije bilo moguće dobiti zvaničan komentar. Načelnik Istražnog zatvora Dejan Bauković nije želio komentarisati incident između Simovića i Emšije,ali ga nije ni demantovao. On je "Vijestima" kazao da nije ovlašćen da daje izjave.

Direktor ZIKS-a Miljan Perović nije odgovarao na pozive novinara "Vijesti", niti na poruku kojom mu je pojašnjeno da se od njega traži komentar na navodni incident između Simovića i Emšije.

Službenici ZIKS-a kazali su da je Simović u poslednje vrijeme pretjerao sa "maltretiranjem kolega", ali i to da je ovakva reakcija nekog od njihovih kolega bila očekivana, jer se danima "čekalo kome će prekipjeti".

Bonus video: