Barska policija rasvijetlila razbojništvo: Vlasniku vraćen novac

Uhapšeni Darko Masoničić (21), Nermin Skenderević (20), Denis Bugačić i dva maloljetnika P. K. (17) i D. K. (16)
77 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.08.2012. 14:03h

Petočlana grupa, među kojima i dva maloljetnika, osumnjičena su za teško razbojništvo u Sutomotu, kada su u mjesto Gorelac presreli, pretukli i opljačkali Darka Stanišića iz Kučeva.

Barska policija uhapsila je Barane Darka Masoničića (21) i Nermina Skenderevića (20), njihovog vršnjaka iz Pariza Denisa Bugačića i dva maloljetnika P. K. (17) iz Banjaluke i D. K. (16) iz Sutomora.

Mladići se sumnjiče da su 19. avgusta, dva sata iza ponoći, u sutomorskom naselju Gorelac presreli Stanišića, koji se sa pazarom vraćao u iznajmljeni apartman.

Kako navodi policija, mladići su Stanišića udarili u leđa, a od siline je pao na asfalt, pa su ga poprskali sprejom - suzavcem, a napad su okončali udarcima nogama i pesnicama...

U napadu su od Stanišića oteli torbicu u kojoj je bilo oko 2.000 eura, dva mobilna telefona i lična dokumenta, poslije čega su novac podijelili i pobjegli, a torbicu bacili nedaleko od mjesta razbojništva.

Zbog prijave razbojništva, policija je u Baru i Sutomoru iste noći pretresla više kuća i apartmana, tako da su razbojnici brzo uhapšeni.

Nakon hvatanja razbojničke grupe, mladići su priznali šta su uradili pojašnjavajući da je Stanišića “tipovao” maloljetni P. K. iz Banjaluke, koji je kod njega radio na štandu u Sutomoru.

O događaju je obaviješten zamjenik višeg državnog tužioca u Podgorici, koji je naložio da se protiv Masoničića, Skenderovića i Bugačića i Banjalučanina podnese krivična prijava, zbog sumnje da su počinili krivično djelo razbojništvo.

Protiv drugog maloljetnika biće podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo u vezi sa krivičnim djelom pomaganje.

Petorica mladića su privedeni tužiocu, a policija je pretresom kod dvojice osumnjičenih našla gotovo polovinu otetog novca, za koji se vjeruje da je pripadao Stanišiću. Nađeni su telefoni i torbica sa dokumentima...

Bonus video: