U Nikšiću otvoren drugi mini sajam knjiga

Sajam je organizovan u sklopu IPA projekta, podržanog od strane EU, a njegov cilj je obnova i promovisanje književnog bogatstva Balkana
207 pregleda 2 komentar(a)
sajam knjiga, Nikšić, Foto: Ivan Petrušić
sajam knjiga, Nikšić, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 20.08.2012. 10:43h

Književna zajednica „Vladimir Mijušković“ iz Nikšića i Udruženje izdavača i knjižara Crne Gore na Trgu slobode u gradu pod Trebjesom organizuju mini sajam knjiga „Knjigom preko granice“ na kome učestvuje dvadesetak izdavača i knjižara iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Specifičnost sajma, drugog po redu, jeste što posjetioci svake večeri mogu da prisustvuju pratećem programu „Autor na korzou“ u sklopu koga poeziju govore nikšićki pjesnici. Sajam je ujedno prilika da književna zajednica “Vladimir Mijušković”, najstarija asocijacija nikšićkih pisaca, obilježi četiri i po decenije postojanja.

"Izložene su sve aktuelne knjige tako da posjetioci mogu naći naslove koji su ove sezone traženi ali i knjige klasika domaće i svjetske književnosti. Cijene su smanjene i sajamski popust je od 30 do 50 odsto", kazao je Radomir Uljarević, presjednik Udruženja izdavača i knjižara.

Sajam je organizovan u sklopu IPA projekta, podržanog od strane EU, a njegov cilj je obnova i promovisanje književnog bogatstva Balkana.

"Namjera nam je da se podigne svijest o kulturnoj različitosti zemalja regiona, prije svega Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije, ali i podrži razvoj lokalnog obrazovanja, znanja i vještina", istakao je Uljarević.

Prema njegovim riječima sajam, koji je prvi put organizovan prošle godine, dobar je model buduće saradnje i zajedničkih projekata preko kojih se mogu predstaviti kulture država u regionu.

Bonus video: