Nadaju se nekoj pobjedi

Crna Gora je u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo grupi E sa Slovenijom, Belgijom i Francuskom
2 komentar(a)
Ženska odbojkaška reprezentacija, Foto: Odbojkaški savez Crne Gore
Ženska odbojkaška reprezentacija, Foto: Odbojkaški savez Crne Gore
Ažurirano: 18.08.2012. 16:38h

Isto mjesto okupljanja (prostorije Odbojkaškog saveza Crne Gore), isto mjesto prve faze priprema (Bijelo Polje), isti razlog okupljanja (kvalifikacije za Evropsko prvenstvo) – nakon muške, okupila se i ženska odbojkaška reprezentacija i danas počela pripreme za kvalifikacije za šampionat Starog kontinenta, koji se iduće godine održava u Njemačkoj i Švajcarskoj.

Crna Gora je u kvalifikacijama grupi E sa Slovenijom, Belgijom i Francuskom. Igraju se dva kvalifikaciona turnira, prvi u Mariboru od 7. do 9. septembra, a drugi u belgijskom Kortijku, od 14. do 16. septembra.

Prvoplasirana ekipa iz grupe ide direktno na EP, dok drugoplasirana ide u baraž.

“Gledaćemo da igrom i rezultatski prođemo bolje nego do sada, bolje od prethodnih akcija, da ostvarimo neku pobjedu, što bi za nas bio veliki uspjeh. Napašćemo Sloveniju, jer mislimo da je u odnosu na Belgiju i Francusku lakši protivnik. Protiv svakog ćemo ići na pobjedu, ali mislim da objektivno nijesmo u stanju da kažemo da očekujemo plasman na EP. Nažalost to je tako”,iskreno će za “Vijesti” selektor Vladimir Racković.

Seniorke će do 22. avgusta raditi u Bijelom Polju, kada idu za Rumuniju, na međunarodni turnir sa domaćom selekcijom i dva rumunska prvoligaša. Nakon toga slijedi povratak u Crnu Goru, a još uvijek nije poznato gdje će “crvene” trenirati do 3. septembra do odlaska za Maribor.

“U Sloveniju idemo malo ranije da bismo odradili neki trening u kompletnom sastavu. Pripremni period je mogao da bude duži, ali šta je, tu je, takva je situacija. Uradićemo sve što budemo mogli u ovom periodu. Sve igračice su dobile individualni program rada, sedam dana prije početka priprema, i ako je svaka odradila ono što je napisano, imaće osnovu za rad sa loptom. Nećemo moći da se skoncentrišemo na jak bazični rad, odmah počinjemo da radimo sa lošptom i uigravanjem ekipe”.

“Moramo biti pažljivi, da ne bi došlo, ne daj Bože, do povreda zbog duge ljetnje pauze i nespremnosti igračica, pošto samo četiri igračice iz Luke Bar, koje su počele pripreme 6. avgusta, imaju određeni stepen fizičke spremnosti i rada sa loptom”, dodao je Racković, kome će u radu pomagati Ognjen Babalj, njegov asistent u šampionskom timu Budućnost Zetatransa.

Internacionalke stižu kasnije

Na današnjem okupljanju u prostorijama OSCG bilo je devet igračica – tehničarka Evgenija Milivojević, primačice servisa Dragana Peruničić, Jelena Cvijović, srednje blokerke, Tijana Jakić, Jelena Rosić, korektorke Elza Hadžisalihović, Neda Vujadinović, Nikoleta Perović, te libero Ana Raičević.

U Bijelom Polju su ekipu sačekale primačica Milana Rovčanin, tehničarka Marija Bojović i libero Marina Šušter, u utorak stiže srednja blokerka, Nikšićanka Ana Otašević, koja je prošlu sezonu provela u redovima francuskog drugoligaša Sen Kloda.

Najkasnije, 3. septembra, stižu Tatjana Bokan (primač servisa/korektor), koja će ovu fazu priprema odraditi u svom klubu francuskom Miluzu, zatim Ksenija Ivanović, članica njemačkog Visbadena, koja će zbog povrede ramena do tada biti na terapiji u Podgorici, i srednja blokerka Marija Milović, koja je zasnovala radni odnos u Luci Bar, pa će tek po Slovenije biti na raspolaganju stručnom štabu.

Bonus video: