Danilovgrad: Zaplijenjena veća količina oružja

Pronađeno oružje policija je, uz potvrdu oduzela, i ono će biti poslato na vještačenje u Forenzički centar
153 pregleda 8 komentar(a)
Zaplijenjeno oružje Danilovgrad, Foto: Uprava policije
Zaplijenjeno oružje Danilovgrad, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 17.08.2012. 14:03h

Danilovgradska policija je danas, uhapsila i podnijela krivičnu prijavu protiv M.B. (55) iz Danilovgrada, zbog osnovane sumnje, da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i zaplijenili automatsku pušku tzv. "Šmajser", lovački karabin, veću količinu municije i tri komada hladnog oružja, saopšteno je iz Uprave policije.

Službenici Ispostave Danilovgrad su, danas, postupajući po naredbi Sudije za istragu Osnovnog suda u Danilovgradu, izvršili pretres stana i drugih prostorija u Danilovgradu, koje koristi M.B. i tom prilikom pronašli automatsku pušku "Šmajser" sa dva okvira za municiju, lovački karabin marke "Zastava" tip M-70, čija je važnost oružnog lista koji glasi na ime M.B. istekla, 59 metaka za automatsku pušku kalibra 7,62 mm, 25 komada pištoljske municije kalibra 9mm, veći nož marke "Police", dva tzv. "boksa", zatvarač za pušku i torbu sa tri prazna okvira od automatske puške.

Pronađeno oružje policija je, uz potvrdu oduzela, i ono će biti poslato na vještačenje u Forenzički centar.

O događaju je obaviješten Zamjenik osnovnog državnog tužioca u Podgorici, koji je kvalifikovao djelo.

Službenici Ispostave Danilovgrad predaće M.B., danas, uz krivičnu prijavu, Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, na dalju nadležnost.

Bonus video: