Odbojkaši poraženi od Austrije

Isti rivali igraće i danas od 18 časova, a utakmica će biti otvorena i za publiku.
1 komentar(a)
Joksimović i izabranici, Foto: Boris Pejović
Joksimović i izabranici, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 17.08.2012. 12:18h

Nakon nedjelju dana rada u Bijelom Polju, muška odbojkaška reprezentacija Crne Gore odigrala je prvu kontrolnu utakmicu, u okviru priprema za kvalifikacione turnie za odlazak na Evropsko prvenstvo – izabranici Ivana Joksimovića su sinoć u „Nikoljcu“ izgubili od Austrije 3:2 (21:25, 28:30, 25:21, 25:22, 15:13).

Najbolji poenter u našoj selekciji bio je Balša Radunović sa 13 poena, Marko Bojić je dodao 12, Miloš Ćulafić i Ivan Ječmenica po 9, Aleksandar Minić i Aleksandar Milivojević po 6, Milan Marković 5, Miloš Simović 3, te Gojko Ćuk, Ivan Bošković i Simo Dabović po 2.

U austrijskom timu izdvojili su se Tomaš Zaš sa 18 i Aleksander Berger sa 17 poena.

Meč je, inače, počela postava tehničar Dabović, korektor Ćulafić, primači Milivojević i Radunović, srednji blokeri Marković i Ječmenica, te libero Rašović. U trećem i četvrtom setu je Blažo Janjušević bio starter kao tehničar, dok je u petom setu počeo Ivan Bošković. Marković je bio starter i u trećem setu, u kojem je Ćuk zamijenio Ječmenicu, koji je od četvrtog seta preuzeo mjesto Markovića.

Pored Radunovića, od trećeg seta je na prijemu bio Bojić, Minić je u trećem i čertvrtom setu bio starter na poziciji korektora, dok je to mjesto od strata petog seta zauzeo Simović, koji od drugog seta ulazio u igru sa klupe.

U igru jedino nijesu ulazili primač Bojan Đukić i srednji bloker Luka Šuljagić.

Austrijanci su bili bolji na bloku (15-13), servisu (10-5 u asevima) i na prijemu servisa (61 – 41 odsto pozitivni, 37 – 15 odsto idealni), dok je napad bio izjednačen i u broju poena (51) i procentu realizacije (48 odsto).

Crna Gora je napravila manje grešaka od rivala (38-42).

Isti rivali igraće i danas od 18 časova, a utakmica će biti otvorena i za publiku.

Bonus video: