Podgorica: Tvrdi da je poznanik pucao na njega

Bubanja nije želio da kaže ime svog poznanika iz zatvora koji je, navodno, pucao na njega, a kazao je da to nije želio da učini ni u policiji
318 pregleda 18 komentar(a)
Slobodan Bubanja, Foto: Zoran Đurić
Slobodan Bubanja, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 16.08.2012. 16:47h

Podgoričanin Slobodan Bubanja kazao je ”Vijestima” da je na njega u utorak veče oko 23 časa ispred kafea “Maks”, na Starom aerodromu, pucao poznanik iz zatvora u Spužu, ali da niko od policajaca nije reagovao i podnio prijavu protiv napadača.

Bubanja nije želio da kaže ime svog poznanika iz zatvora koji je, navodno, pucao na njega, a kazao je da to nije želio da učini ni u policiji.

Iz podgoričke policije juče su tvrdili da im je prijavljeno da neko šenluči u vremenu kad je, navodno pucano na Bubanju, ali da niko nije prijavio napad, ili pokušaj ubistva.

Bubanja tvrdi da je problem sa njegovim poznanikom iz ZIKS-a, gdje je bio na izdržavanje kazne zbog krađa i iznuda, počeo u kugu zatvora, nakon čega su među njima ostali neki neraščišćeni računi.

“U nedjelju kada sam sa sinom od sedam i po godina htio da izađem da prošetam u jednoj ulici na Starom aerodromu sreo me je poznanik iz zatvora. Počeo je da viče na mene i izvadio pištolj. Rekao sam mu, druže vidiš li da je dijete sa mnom? Nakon čega mi je odgovorio: “Ostavi dijete, pa dođi kod škole”. To sam i učinio”, počeo je priču Bubanja. On je istakao da je kod škole došao sa drugom, a da se njegov poznanik iz zatvora pojavio nakon nekoliko minuta sa djevojkom.

“Ponovo je počeo da psuje i izvadio pištolj. Da nije bilo njegove djevojke koja ga je smirivala i mog druga, pucao bi na mene, što nije uradio, tako da smo se razdvojili i svako je otišao svojoj kući”, rekao je Bubanja. Nakon nekih pola sata istog dana, oko 7.30 časova, kaže Bubanja, otišao je na vožnju biciklom kroz Stari aerodrom.

“U jednom trenutku dok sam vozio bicikl, osjetio sam snažan udarac u predjelu ramena. Poznanik iz zatvora, koji me je pratio, udario me automatskom puškom i počeo da prijeti. Izvadio je ponovo pištolj i kad sam ja krenuo da bježim, čuo sam za sobom dva pucnja”, kazao je Bubanja, koji je dodao da je nakon toga tražio napadača, kako bi raščistio račune sa njim, ali da ga nije našao.

“Bilo je mirno dok nije došao utorak veče kada mu je neko vjerovatno rekao da sjedim u kafeu “Maks”. Krenuo sam da izlazim iz kafea, i na izlazu sam primijetio tri momka kako sa oružjem idu prema meni. Dvojica su imali pištolje a treći, taj moj poznanik imao je automatsku pušku. Počeo je da viče 'Bubanja', nakon čega sam se dao u bjekstvo. Ponovo sam čuo pucnje iza mene, vjerovatno je pucao na mena, ali to ne mogu da znam jer sam bježao i bio mi je iza leđa. Čuo sam veći broj hitaca, ali nijedan me nije pogodio”, rekao je Bubanja. On je dodao da je pobjegao sa lica mjesta. Bubanja tvrdi da je to bio pokušaj njegovog ubistva.

“Spasao sam se. Ali sam se ponovo vratio na lice mjesta nakon 10 do 15 minuta, gdje sam primijetio policiju koja je radila uviđaj. Vjerovatno ju je pozvao neko od mještana”, istakao je Bubanja. On je dodao da je sreo jednog policajca, kojeg je pitao, ima li ko da ga zaštiti, ali nije dobio adekvatan odgovor.

“Policajac je upalio kola i otišao. Ostao sam sam na ulici. Juče je opet došao drugi policajac kod mene i opet sam pitao isto. Dobio sam odgovor da ne mogu da mi pomognu, jer ne sarađujem”, kazao je Bubanja. On je dodao da su policajci znali ko je pucao na njega, ali da on nije njima htio ništa da kaže.

“Nikad nijesam davao policiji informacije. Oni znaju ko je pucao na mene. Vjerovatno ih je strah od njega, ili ga štite. Nikad nijesam tražio zaštitu od policajaca pa neću ni sad. Odlučio sam se za medije jer znam da će se nešto sigurno uskoro dogoditi, tako da se zna zašto se dogodilo”, zaključio je Bubanja.

Pronađene dvije čaure

Iz podgoričke policije “Vijestima” je rečeno da su dobili obavještenje da je na Starom aerodromu došlo do upotrebe vatrenog oružja.

“Ekipa za uviđaje pronašla je dvije čaure iz automatske puške. Nije bilo nikakvih oštećenja na objektima, vozilima... Nije bilo nikakve sumnje da je na nekog pucano, niti se bilo ko pojavio dok smo radili uviđaj.

Da je bilo ko kazao da je pucano od njega bi bila prikupljena obavještenja i ne bi se lako prešlo preko toga, jer bi se to tretiralo kao pokušaj ubistva. Ovako se tretira kao šenlučenje”, kazali su iz podgoričke policije.

Bonus video: