Penzioner iz Sutomora: Dječaka sam uhvatio u krađi, nije on Robin Hud

Gruičić tvrdi da je jedan od oštećenih i da je osmogodišnjak pokušao da krade i iz njegove kuće, ali da ga je spriječio u tome
0 komentar(a)
Sutomore, Foto: Facebook
Sutomore, Foto: Facebook
Ažurirano: 16.08.2012. 14:10h

Penzioner Miodrag Gruičić iz naselja Zagrađe u Sutomoru reagovao je povodom teksta o osmogodišnjem dječaku koji je u sutomorskim kućama krao novac, a potom ga dijelio nepoznatim na ulici.

Gruičić tvrdi da je jedan od oštećenih i da je osmogodišnjak pokušao da krade i iz njegove kuće, ali da ga je spriječio u tome.

On napominje da tekstovi „nijesu korektno prezentovali dječaka u odnosu na ljude koji su pokradeni“. Gruičić ističe da je velika greška što se čin krađe poistovjećuje sa Robinom Hudom, kako je sugerisao novinski naslov teksta.

“Ovakve pojave treba javno osuđivati a ne veličati lopova. Pri tome, mi oštećeni najveću krivicu vidimo u njegovim starateljima - majci i očuhu, koji dijete treba da usmjeravaju na pravi put, a ne da dozvole da dijete od malih nogu zakorači putem kriminala”, kazao je Gruičić.

On je dodao “lično sam to dijete uhvatio tokom krađe u svojoj kući i predao ga inspektorima”.

“Nijesam mogao da vjerujem očima, on je godina mog unuka i ne može se od toga praviti nikakav medijski Robin Hud, moguće je da nije trebalo ovako interpretirati cijeli slučaj, kako je na kraju nespretno ispalo u novinama”, zaključio je Gruičić.

Bonus video: