Crnogorska i albanska policija spriječile krijumčarenje droge preko granice

Ulcinjska policija na graničnom prelazu Sukobin – Murićani realizovala je u proteklih devet dana četiri zajedničke aktivnosti sa službenicima granične policije Albanije
69 pregleda 6 komentar(a)
spaljivanje droge, droga, Foto: Savo Prelević
spaljivanje droge, droga, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.08.2012. 19:31h

Na graničnom prelazu Sukobin – Murićani realizovane su proteklih devet dana, četiri aktivnosti.

Iz Uprave policije je saopšteno da su te aktivnosti bile usmjerene na otkrivanje i sprječavanje krijumčarenja opojnih droga preko granice, iz pravca Albanije ka Crnoj Gori.

“Ulcinjska policija 14. avgusta kod makedonskog državljanina B.T, koji se kao saputnik nalazio u vozilu makedonskih registarskih oznaka, pronašla je i oduzelia PVC kesicu u kojoj se nalazila materija biljnog porijekla za koju se sumnja da je marihuana”, kaže se u saopštenju.

Četiri dana ranije, policija je prilikom pretresa putničkog motornog vozila Audi kosovskih registarskih oznaka, kod A.Š. pronašla i privremeno oduzela 21 gram materije za koju se sumnja da je opojna droga skank, sa pet pakovanja takozvanih rizli.

“Policija je 8. avgusta pretresla vozilo italijanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao italijanski državljanin Đ.B. Tom prilikom u vratima vozila pronađeno je i oduzeto oko deset grama materije za koju se sumnja da se radi o marihuana”, kazali su iz policije.

Dva dana ranije, prilikom pretresa kosovskog državljanina L.K. pronađene su dvije PVC kesice sa biljnom materijom za koju se sumnja da je opojna droga skank.

Iz policije su kazali da su osobe i materije za koje se sumnja da su droga, predati albanskoj policiji radi procesuiranja, dok je jedan od događaja procesuirala Ispostava policije Ulcinj.

Bonus video: