Telenor primio crnogorske olimpijce

Dio crnogorskih olimpijaca danas je bio gost kompanije Telenor, generalnog sponzora Crnogorskog olimpijskog komiteta, koja je rukometašice darivala sa 26 hiljada eura za srebro u Londonu
97 pregleda 0 komentar(a)
Telenor olimpijci, Foto: Savo Prelević
Telenor olimpijci, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.08.2012. 22:12h

Dio crnogorskih olimpijaca danas je bio gost kompanije Telenor, generalnog sponzora Crnogorskog olimpijskog komiteta, koja je rukometašice darivala sa 26 hiljada eura za srebro u Londonu.

"Zlatne lavice" su nagrađene i besplatnim razgovorima u mreži i Internetom u naredne dvije godine.

Izvršna direktorka Telenora Karen Nilsen čestitala je svim crnogorskim sportistima na učešću u Londonu, inače njenom rodnom gradu.

"Veliki uspjeh je što se Crna Gora našla na Olimpijskim igrama, a još veće postignuće što se kući vratila sa olimpijskom medaljom. Nadam se da će proslava i događaji posljednje dvije nedjelje uopšte inspirisati buduće crnogorske sportiste u godimama koje su pred nama. Ogroman uspjeh osvajača medalje, ali i ostalih crnogorskih sportista koji su se takmičili na Olimpijskim igrama dokaz su da posvećenost, volja i rad donose rezultate. I to one najbolje", rekla je Karen Nilsen.

U svoje i ime rukometašica, Telenoru se zahvalila Jovanka Radičević, desno krilo reprezentacije.

"Nastojale smo da našu zemlju reprezentujemo na najbolji mogući način, a iskreno se nadam da je ova medalja samo početak, jer vjerujem da će biti još mnogo odličja. Vjerujem da će onda biti još više ovih poklona", uz osmjeh je rekla Radičević, i izmamila veliki aplauz prisutnih sportista, ali i zaposlenih na drugom spratu kompanije Telenor.

Smijeh prisutnih izazvao je i lapsus vaterpoliste Aleksandra Ivovića, koji je zahvaljujući generalnom sponzoru Crnogorskog olimpijskog komiteta umjesto Telenora izjavio bivše ime kompanije Promonte, ali se brzo ispravio, i kazao da se nada "da ih nijesu iznevjerili".

Hvala rukometašicama na srebrnoj medalji. Mislim da još uvijek nijesu svjesne kakav su uspjeh napravile. Što se nas tiče, borili smo se koliko smo mogli, ali se ispostavilo da to nije bilo dovoljno za medalju. Ovo su za nas bile druge Olimpijske igre, ponovili smo rezultat iz Pekinga, ali ovo će biti dodatni motiv da nastavimo da radimo što bolje", rekao je Ivović.

Osim rukometašica Jovanke Radičević, Marije Jovanović i Jasne Tošković, te vaterpolista Aleksandra Ivovića, Aleksandra Radovića i Dragana Draškovića, ovom prijemu su prisustvovali i ostali olimpijci, džudista Srđan Mrvaljević, jedriličar Nemanja Dukić, atletičarka Slađana Perunović i njen trener Drago Musić, bokser Boško Drašković i strijelac Aleksandar Šaranović.

"Mogli smo posljednjih dana čuti da je srebrna medalja zlatno sjaja, ali po meni to nije tako. One su naše zlato, a njihova medalja je dijamantska, jer su dijamanti vječni. Vjerovatno nijesu još svjesne kakav su rezultat napravile. Veliko hvala i našim vaterpolistima, dali su svoj maksimum, ali pokazalo se da nekada i kada ste bolji to nije dovoljno da bi se trijumfovalo. Nedostajalo im je sreće, vjerujem da ćemo u Riju biti brojniji, a i da ćemo imati više sreće. Hvala Telenoru, a nadam se da će ovo biti primjer i za druge kompanije, da ulažu u sport, jer mi to na višestruki način vraćamo", rekao je Mrvaljević, koji je nosio crnogorsku zastavu na otvaranju Igara u Londonu.

U ime Crnogorskog olimpijskog komiteta, Telenoru se zahvalio direktor marketinga Ranko Jovović.

Bonus video: