POVRATAK

Vujović ponovo u Budvanskoj rivijeri

Vujović je potpisao jednogodišnji ugovor, iako postoji mogućnost da napusti klub i po završetku Lige šampiona.
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.03.2019. 18:25h

Budvanska rivijera će u narednoj sezoni imati dva iskusna tehničara – nakon Veljka Petkovića, u klub se vratio i bivši crnogorski reprezentativac Marko Vujović, kome je to, zapravo, drugi povratak u matični klub, nakon što je igrao polusezonu u naranžastom dresu u sezoni 2006/2007.

Vujović je potpisao jednogodišnji ugovor, uz opciju da napusti klub po završetku Lige šampiona.

"Ugovor je potpisan na obostrano zadovoljstvo. Vidim da je klub izrazio želju da se tu pravi neka priča, ne samo sportska, iako je meni sportska strana imperativ, da se klub digne na veći nivo i da se pokuša nešto uraditi u Evropi. To mi je i cilj, takav je i početni dogovor, da budem tu za vrijeme Lige šampiona. Ugovor je na godinu, ali ako prije toga bude neke ponude, postigao sam dogovor da mogu da idem. Mada, koliko se korektno odvijala priča sa obje strane, mislim da nemam potrebu da tražim dalje.

"Mislim da smo u Ligi šampiona u grupi koja nije ekstremno jaka, uz dobru organizaciju mislim da možemo u drugi krug, što bi dosta značilo za odbojku u Crnoj Gori", rekao je 33-godišnji Vujović, koji je u karijeri nosio i dres Partizana, rumunskih Petroma i Dinama, grčkih klubova Pagratija i Patre prošle sezone, turskih Erdemirspora, Tokatspora i Torula, a proveo je i dvije sezone u Al Ainu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Osim Petkovića i Vujovića, u Budvu se vratio i korektor Vuk Medenica, ugovor su produžili srednji bloker Milan Marković i libero Ivan Rašović.

Pod ugovorom su još i primači Vojin Ćaćić, Nemanja Stevanović, Božidar Ćuk i libero Rade Papović.

Očekuje se i povratak Kubanca Rajdela Poeja, koji je pretprošle sezone u dva meča osmine finala Lige šampiona protiv belgijskog Nolika nosio dres Budvanske rivijere.

Poej je trenutno u Rimu, gdje treba da reguliše dokumenta koja je u međuvremenu izgubio, i da dođe u Budvu da potpiše ugovor.

Klub su napustili tehničar Simo Dabović (blizu je odlaska u Grčku), korektor Ivan Raič i srednji bloker Vladimir Čedić, a još uvijek nije poznato da li će ostati reprezentativni srednji bloker Gojko Ćuk...