Racković skratio spisak

Sa prvobitnog spiska otpale su tehničarke Marija Đonović i Nevena Dragović, te srednje blokerke Andrea Laković i Jelena Dragović.
127 pregleda 0 komentar(a)
Vladimir Racković, Foto: Saša Jončić
Vladimir Racković, Foto: Saša Jončić
Ažurirano: 13.08.2012. 20:59h

Selektor ženske seniorske reprezentacije Crne Gore Vladimir Racković skratio je spisak na 16 igračica na koje računa za predstojeće kvalifikacione turnire za odlazak na Evropsko prvenstvo, koje se u septembru iduće godine održava u Njemačkoj i Švajcarskoj.

Sa prvobitnog spiska otpale su tehničarke Marija Đonović i Nevena Dragović, te srednje blokerke Andrea Laković i Jelena Dragović.

Racković, kome će u radu pomagati Ognjen Babalj, pomoćnik i u Budućnosti, odlučio je da pripreme, odnosno kvalifikacije odrade tehničarke Evgenija Milivojević, Marija Bojović, primačice servisa Tatjana Bokan, Ksenija Ivanović, Dragana Peruničić, Jelena Cvijović, Milena Rovčanin, srednje blokerke, Ana Otašević, Marija Milović, Tijana Jakić, Jelena Rosić, korektorke Elza Hadžisalihović, Neda Vujadinović, Nikoleta Perović, te libera Ana Raičević i Marina Šušter.

Okupljanje je 18. avgusta u prostorijama Odbojkaškog saveza Crne Gore, nakon čega se dame idu za Bijelo Polje, gdje će odraditi pripreme. Dogovoreno je i odigravanje trodnevnog turnira u Rumuniji, ali još nije poznat tačan termin turnira, kao i preostala dva učesnika.Crna Gora je u kvalifikacijama grupi sa Slovenijom, Belgijom i Francuskom.

Igraju se dva kvalifikaciona turnira, prvi u Mariboru od 7. do 9. septembra, a drugi u belgijskom Kortijku, od 14. do 16. septembra.

Prvoplasirana ekipa iz grupe ide direktno na EP, dok drugoplasirana ide u baraž.

Bonus video: